Een vraag ivm mijn schuldbemiddelaar

Bonny
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Een vraag ivm mijn schuldbemiddelaar

#1 , 28 jun 2016 16:32

Ik heb een vraag ivm mijn schuldbemiddelaar ik krijg al 2 jaar geen overzicht meer van wat hij betaald en wat niet op een gegeven moment stuurt hij 10000 euro op mijn rekening van mijn spaarrekening ik heb daar bewijzen van en eerst had hij 1600 euro en kwam hij toe nu heeft hij 2200 en komt hij niet meer toe hij zegt dat hij zelfs de huur niet meer kan betalen ik krijg nu 600€ leefloon en 300 euro onderhoudsbijdrage die houd hij in en ik krijg 330 euro kindergeld mijn gaste kosten zijn al 720 euro ik ben ben onlangs naar de oogarts moeten gaan en ik moet een bril dragen ik ga naar de winkel voor een bril en hij zegt dat ik dat niet mocht teken doen maar ik moet wel een bril dragen of ik verlies mijn werk wat mag en kan ik hieraan doen als ik contact met hem opneem krijg ik te horen dat ik hem irriteer en dat we met te veel zijn mag dat allemaal zomaar wie kan mij helpen met mijn probleem alvast bedankt vriendelijke groetjes Bonny

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Maxime03
Berichten: 167
Juridisch actief: Nee

#2 , 28 jun 2016 18:28

Je hebt het recht om geïnformeerd te worden over de geopende rekening, de verrichtingen erop en het saldo ervan.
De schuldbemiddelaar is ook verplicht om (jaar)verslagen op te maken en om jou hiervan een kopie toe te zenden. Deze (jaar)verslagen moeten informatie bevatten over de stand van de procedure, de verrichtingen van de schuldbemiddelaar, de redenen voor de verlenging van de termijnen, de geactualiseerde sociale en financiële toestand en de toekomstperspectieven van de schuldenaar, de stand van de bemiddelingsrekening en alle inlichtingen die de schuldbemiddelaar dienstig acht. Bij deze verslagen moet bovendien ofwel het overzicht van de bewegingen op de rekening ofwel het dubbel van de rekeninguittreksels gevoegd worden.

Het is belangrijk dat je genoeg leefgeld krijgt. Kijk daarom ook goed na of het leefgeld dat je krijgt voldoende is, vooraleer een aanzuiveringsregeling wordt vastgelegd. Wanneer het te weinig is, bespreek dit dan zo snel mogelijk met je schuldbemiddelaar. Als jij niet akkoord gaat met het leefgeld dat voorzien is in het ontwerp van minnelijke aanzuiveringsregeling, moet je dit binnen de twee maanden melden, ofwel via een aangetekende brief met ontvangstbewijs gericht aan de schuldbemiddelaar, ofwel via een verklaring die je aflegt bij de schuldbemiddelaar.

Soms kan het ook zijn dat het leefgeld eerst wel voldoende was, maar door een verandering in je leven (bijvoorbeeld de geboorte van een kind) nu niet meer volstaat. Dan kan je om een aanpassing van je aanzuiveringsregeling vragen bij je schuldbemiddelaar. Je kan je hiervoor, indien je aan bepaalde voorwaarde voldoet, best laten bijstaan door een pro-Deoadvocaat.

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#3 , 03 jul 2016 23:40

Enigste vraag nog is van wanneer de CSR.
Dacht dat de verplichtingen voor de schuldbemiddelaar vanaf 1.9.2007 gelden
http://economie.fgov.be/nl/modules/publ ... geling.jsp
zeker pag 38 eens lezen

Reclame

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”