Persoonlijk vind ik dat de consument al vrij goed beschermd wordt in België, de rechten van de verkoper mogen ook niet vergeten worden. Ik denk dat menig zelfstandige ervan mee kan spreken dat er niets zo irritant is als een consument waar je als tijd en kosten in hebt gestoken ineens van gedacht verandert.Wie geef je nu eigenlijk de schuld?Maar dat is het dan toch niet? Wij hebben ons laten meeslepen in zijn overhaast gedoe . Ik vind dit echt schandalig dat ze dit zomaar kunnen
We kunnen nog wat debatteren of er effectief een koop gesloten is, maar dat u er zomaar in mee stapt, dat ligt toch enkel en alleen aan u zelf.
Minnelijk akkoord is hier misschien wel aangewezen zoals mjers zegt.
Tja, als mensen niet thuis zijn in dergelijke zaken is dit wel enigzins begrijpelijk.
Het is dan ook logisch dat dergelijke situaties schering en inslag zijn...
De wetgever zou hier toch voor een soort van bescherming moeten zorgen.
Sloeberken, let op met dergelijke input, staat haaks op de wet!Als die berichten zijn u op een dwaalspoor aan brengen, Indien je niet uitdrukkelijk hebt toegestemd in de aankoop, welke de verkoper zal moeten bewijzen. Een vraag om inlichtingen of het inzicht in documenten, kan daar niet toe behoren. Verkoper spreekt van bestelbon, is die niet door u ondertekend dan is er geen verkoopcontract.
Er is toch niet voldaan aan de voorwaarden, noch deze van de koper of deze van de verkoper.Vraagje,
Wij hadden een tweedehandswagen gezien waar we wel interesse in hadden.
We hadden via mail gevraagd naar de juiste documenten over het onderhoud van de wagen om te zien of dat alles wel in orde was en dan zou het voor ons oké zijn.
Ondertussen krijgen we onmiddellijk al een email van de verkoper dat we onze gegevens moeten doorsturen en er word een bestelbon opgemaakt en naar ons doorgestuurd waarop hij ook vraagt een voorschot te betalen.
Dat hebben we allemaal niet gedaan , er is dus geen voorschot betaald en we hebben niets geteelde.
Nu krijgen we emails van de verkoper dat hij de wagen al heeft laten keuren en al nieuwe banden heeft laten opleggen etC.
Wij vinden hem zo overhaast tewerkgaan dat we geen goed gevoel meer hebben bij een aankoop bij hem en hebben hem een email verstuurd dat we geen interesse meer hebben.
Nu wil hij ons juridisch laten vervolgen omdat hij de kosten heeft gedaan om de wagen in orde te maken. Hij spreekt over een eenzijdige verbreking van een verkoopsovereenkomst , maar er is toch helemaal geen overeenkomst? Althans wil hebben toch niets getekend!
Kan dit zomaar? Of probeert hij ons gewoon bang te maken om ons toch te doen kopen?
Alvast bedankt