Vanaf het ogenblik dat u het pand verlaten heeft passeert u regelmatig eens om te verifiëren of het pand niet te huur staat. (om de paar weken indien mogelijk)
Mocht het pand te huur gesteld worden dan dient u hier zoveel mogelijk bewijzen van te verzamelen:
- gedateerde foto('s) van het pand met de affiche te huur erop
- indien via een verhuurkantoor de website van het kantoor bezoeken en een afdruk maken van de fiche inclusief de foto's die men aanbiedt van het pand
- via een pas gecreëerd e-mailadres dat geen indicatie naar uw identiteit bevat (bv moeders naam of deze van een vriendin) of via een kennis haar adres informeren bij het immokantoor naar de klassieke vragen die je altijd stelt als je een woning zoekt om te huren. Antwoord afdrukken én elektronisch bericht niet verwijderen.
Los hiervan heeft u nodig:
- een afschrift van de definitieve akte van verkoop, deze kan u tegen een kleine vergoeding bekomen bij het lokale hypotheekkantoor. (essentieel voor het kennen van de rechtmatige eigenaars)
- bij de dienst bevolking van de gemeente een bewijs van woonst gaan afhalen van de eigenaar.wegens aanspannen geding. (dit daags voor u uw verzoekschrift (zie hieronder) indient)
Met deze bewijzen, de opzegbrief die u ontvangen heeft en het gedateerde document van de sleuteloverhandiging een eenvoudig verzoekschrift model 1344bis/ev Ger.W. indienen bij het lokale vredegerecht.
Als 13 maanden na uw vertrek (altijd een maandje extra nemen zodat de tegenpartij een hele resem argumenten uit de hand wordt genomen) het pand nog steeds niet bewoond is opnieuw naar het vredegerecht middels hetzelfde verzoekschrift, maar dan omdat het pand nog niet bewoond is door de rechtmatige partij.
Als één van beide scenario's zich voordoet mag u ons voor verdere hulp hier op dit forum steeds opnieuw contacteren. Dan kruipen we even in de pen om het makkelijker te maken.