#6 , 26 nov 2015 11:16
“Art.1134.Alle overeenkomsten die wettig zijn aangegaan, strekken degenen die deze hebben aangegaan, tot wet. Zij kunnen niet herroepen worden dan met hun wederzijdse toestemming of op de gronden door de wet erkend.Zij moeten te goeder trouw worden ten uitvoer gebracht.Art.1135. Overeenkomsten verbinden niet alleen tot hetgeen daarin uitdrukkelijk bepaald is, maar ook tot alle gevolgen die door de billijkheid, het gebruik of de wet aan de verbintenis, volgens de aard ervan, worden toegekend.”(Burgerlijk Wetboek).
‘Ik vroeg me over elke herstelling op de hoogte te houden, maar dit deden ze niet, ze hebben alle herstellingen echter uit eigen initiatief gedaan samen met de expert van de verzekeringen’
Het is aan u om het bestaan te bewijzen van ‘Ik vroeg me over elke herstelling op de hoogte te houden’ .Bij ontbreken van dit bewijs kan u zich beroepen op voornoemd art.1135. Uw verzekeraar is in uw relatie met de hersteller een derde,tenzij u hem volmacht verleende,wat uw hersteller moet bewijzen.
“Art.700.Hoofdvorderingen worden op straffe van nietigheid bij dagvaarding voor de rechter gebracht,...Art.747...§2...Uiterlijk zes weken na de inleidingszitting, bepaalt de rechter het tijdsverloop van de rechtspleging, in voorkomend geval het akkoord van de partijen bekrachtigend of rekening houdend met de opmerkingen van de partijen. Afhankelijk van de datum van de pleitzitting, die, ingeval de conclusietermijnen door de rechter worden bepaald, uiterlijk drie maanden na de overlegging van de laatste conclusies plaatsvindt, bepaalt de rechter het aantal conclusies en de uiterste datum waarop de conclusies ter griffie moeten worden neergelegd en toegezonden aan de andere partij, alsmede de datum en het uur van de pleitzitting en de duur ervan.”(Gerechtelijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/