Firmawagen bij echtscheiding

ruse
Topic Starter
Berichten: 2

Firmawagen bij echtscheiding

#1 , 21 okt 2009 19:07

Wat zijn de geplogenheden bij echtscheiding wanneer 1 van beide partners een bedrijfswagen heeft ? Wordt de andere partner vergoed voor het feit dat die als gevolg van de echtscheiding een wagen dient aan te kopen ? Bestaat er een grond om dit af te dwingen ?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
pdr
Berichten: 47

#2 , 26 jun 2010 09:31

heb hier ook mee te maken ;
ik bezit een firmawagen en mijn ex heeft een wagen gekocht in gemeenschap waarvoor hij nog een stukje dient af te betalen.
Mijn ex-man dwingt onderhoudsgeld af van mij omdat mijn loon ietsje hoger ligt, en voegen daardoor de door hen geestimeerde huurprijs bij mijn netto-loon om alsmede te kunnen aantonen dat de kloof tussen zijn netto-loon en het mijne hoger komt te liggen.
En de rechtbank gaat hier op in . Is dit normaal ?
Kunnen voordelen van natura zomaar bij uw netto-loon worden gevoegd om alsmeer onderhoudsgeld voor ex persoonlijk (niet voor de kinderen) te kunnen afdwingen ?
Dank voor reactie.

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#3 , 26 jun 2010 11:07

Om het onderhoudsgeld te bepalen houdt de rechtbank rekening met alle inkomsten en lasten. Daaronder vallen ook voordelen in natura zoals het gratis gebruik van een firmawagen, het niet moeten betalen van huur enz...

Reclame

pdr
Berichten: 47

#4 , 26 jun 2010 17:41

allemaal heel mooi gezegd ; en wat als ik morgen mijn werk verlies en geen wageen meer ter beschikking zal hebben , mag ik nog eens langs de rechter gaan om het onderhoudsgeld te laten aanassen ; dit wordt echt een straatje zonder einde; Er wordt rekening gehouden met de inkomsten maar niet met de lasten ; ik bleef in de gemeenschappelijke woning en mijn kosten zijn duidbaar hoger dan deze van ex. wat werd aangetoond ; echter hier wordt geen rekening mee gehouden gezien dit in de toekomst is na de overname van de woning ; ik woon hier ook niet gratis want na overkoop van de woning zal ik hem tevens een woonstvergoeding dienen te betalen. van voordelen in natura leef je niet alleen hoor en je kan ze ook niet omzetten in liquide om van te kunnen eten.

lucgescheiden
Berichten: 2810

#5 , 27 jun 2010 11:49

Voor de firmawagen; wordt daar maandelijks geen inhouding gedaan op je loon om deze mede te bekostigen? (zie uw loonfiche). Dus eigenlijk zou je netto meer verdienen, maar geef je een deel terug aan je werkgever voor de wagen. Dit terwijl je mogelijk je eigen wagen voor je huis, betalend, moet laten oproesten.

de woonvergoeding bedraagt de helft van de 'geschatte' huurwaarde, wellicht kan je deze al ter discussie stellen. b.v. een tegenexpertise laten doen bij twijfel.

Wanneer de je woning overkoopt en je gaat hiervoor een hypothecaire lening aan, dan vermoed ik dat de afbetaling van deze hypotheek eveneens mag gezien worden als een gewijzigde financiële situatie voor jou. Dus ook met deze afbetaling zou de rechtbank mijn inziens moeten rekening houden.
Kan iemand dit bevestigen?
Handige documenten voor Personenrecht

Terug naar “Echtscheiding”