Vader houd zich niet aan de regels

Marleen Mi
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Vader houd zich niet aan de regels

#1 , 16 jul 2019 02:48

Beste allemaal,
Ik zal me verhaal kort proberen te houden ook al is het super lang.
Het komt erop neer dat ik gescheiden ben en samen woon met mij 2 zonen van 3 en 8.
Volgens de regeling ziet vader in de ene week zijn kinderen van 15:30 tot 19:30 en slapen ze her weekend tor zondag 19:30 bij hun vader en de andere week enkel de woeandag middag van 12:00 tot 13:15.(Dit gezien zijn ploegendienst)
Vakantie periode dus Juli en Augustus is de bedoeling dat we gezamelijk eruit zouden komen qua de vakantie wie waar naar toe gaat.
Hij heeft sowieso de kinderen de eerste 3 weken van Augustus. Als we er niet samen zouden uitkomen zou plan B in werking gaan en dat zou betekenen hele maand Juli bij moeder en de maands Augustus bij vader.
We zijn het er over eens geworden wie wanneer in Augustus op vakantie gaat maar nu denkt hij dat de kinderen maand Juli bij mij moeten zijn.
Mijn probleem is het volgende. Hij doet altijd moeilijk over de uren, of zegt altijd net de geplande uren af of komt zonder te bellen te laat.Betaald niet op tijd de alimentatie. Zoals vandaag zegt hij dood leuk uit het niets 10 min voor dat hij de kids moet halen dat hij niet.Dat hem de uren niet bevallen en dat hij me voor de rechter zal slepen en hangt de telefoon op. Bij zijn familie doet hij zich voor al de lieve vader maar alles wijst erop dat hij alles behalve een vader wil zijn en van zijn leven wilt genieten zonder kinderen er zijn uiteraard meer gevallen voor gevallen dat ik deze mening heb maar ik kan het niet meer aan. Door zijn narcisme heeft hij ongelofelijke mood swings en is hij nooit in te schatten. Ik heb hem alle keus gegeven om een vader te zijn maar ik kan het niet afdwingen.
Ik probeer me kinderen een vader te geven en me ex man de kinderen maar hij maakt mij gek met zijn gedrag.
Een realistisch gesprek aangaan zit er totaal niet in dat is onmogelijk met hem.
Ik weet niet wat ik moet doen. Ik dring niet tot hem door. De regels die door de rechter zijn nagekomen leeft hij niet na. Maar deze stres houd ik niet vol.
Ik zoek altijd voor een gulle middeweg maar ik zie deze niet in deze situatie.
Moet ik een volledig voogdij eisen?
Of is er een tussenoplossing?
Bedankt voor het lezen
Met vriendelijke groet,
Marleen

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.