tuchtprocedure psycholoog

lara1978
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

tuchtprocedure psycholoog

#1 , 12 jul 2019 19:53

ik wil een klacht indienen bij de tuchtprocedure voor psychologen. Heeft iemand hier ervaring mee? De psycholoog gaf jarenlang therapie aan mijn dochter met een beperking. Ik liet hem begaan maar hoorde eigenlijk vertellen jaren geleden dat hij mijn hele opvoeding afkeurde. Omdat ik dacht dat mijn dochter toch zo haar (klachten) kon uiten en het zo gemakkelijker zou hebben heb ik dit jarenlang toegestaan. Ze werd wel opvliegend tegen mij. Nu is het echter zo ver gekomen dat er een breuk tussen ons is terwijl ze me nog in zeker mate nodig heeft. Ze heeft ook een vriend die haar opzet tegen mij. Dit duurt nu al 1,5j en ik kan hier niet mee leven. Ik ga eraan kapot. Wat ik ook probeer voor verzoening niets lukt. De psychologe heeft me tal van dingen aangewreven o.a. dat ik wil dat mijn dochter altijd mijn zin doet. Zij heeft echter geen kinderen met dezelfde beperking. Ik heb mijn dochter alleen opgevoed en zij heeft het ver gebracht niettegenstaande haar beperking (die deel ik privé mee). Kan ik verkeerd doen met een klacht voor de tuchtprocedure in te dienen. Ik vind dat de psycholoog zijn boekje te buiten gaat. Ik wil besparen dat andere mensen hetzelfde leed meemaken als ik. Blijkbaar kan het niet indienen in onze zaak. Kan zij tegen mij een klacht indienen? Ik vertel zeker geen leugens maar heb natuurlijk geen bewijzen vermits i k geen contact heb met mijn dochter. dank u

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Franciscus
Berichten: 34324

#2 , 12 jul 2019 20:00

Is uw dochter meerderjarig?

eylis
Berichten: 7678

#3 , 12 jul 2019 21:42

Op het ogenblik dat u vernam dat de therapie van de psychologe niet strookte met uw zienswijze (uw opvoeding en vizie openlijk afkeuren, kortom dat u geen goed gevoel had in het contact met deze therapeut, was u vrij om de samenwerking stop te zetten. Kan u vertellen waarom u dat niet deed? Want gesteld dat u een klacht zou kunnen indienen, zal u ook moeten kunnen beargumenteren waarom u de samenwerking niet meteen stopzette.

Reclame

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”