Firma negeert ons volkomen na betaling factuur.

wuffelke
Topic Starter
Berichten: 13

Firma negeert ons volkomen na betaling factuur.

#1 , 01 mei 2019 21:45

Enkele jaren geleden lieten we door een Antwerpse firma , die present was op een bouwbeurs in Mechelen , een veiligheidsdeur plaatsen in ons appartement te Oostende. Door omstandigheden moest onlangs de cilinder van deze deur worden vervangen en de firma aanvaardde deze opdracht. Het appartement was intussen verhuurd. Zonder ons vooraf in te lichten van haar komst, plaatste de firma de nieuwe cilinder in december. Wij waren zo naïef om de factuur van 365,62 euro onmiddellijk te betalen. Ze contacteerden ons echter NIET om het oude slot en bijhorende sleutels, noch het eigendomscertificaat van het nieuwe slot en de bijhorende sleutels , te overhandigen. Sindsdien hebben we al ontelbare malen naar de zaakvoerder getelefoneerd, hem mails gestuurd en uiteindelijk een aangetekend schrijven, maar wij worden door deze man compleet genegeerd. Nu, 5 maanden na de plaatsing van het nieuwe slot zijn we als eigenaar zelfs niet in het bezit van het gefactureerde eigendomscertificaat noch van de nieuwe reservesleutels, noch van het oude slot en bijhorende sleutels. Zoals gezegd werd de factuur volledig betaald Wij zijn van mening dat ons vertrouwen in deze firma ernstig werd (wordt) misbruikt. Wat kunnen wij doen ? Dank voor uw advies.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
asperger
Berichten: 6495
Juridisch actief: Nee
Locatie: Lier

#2 , 01 mei 2019 23:57

Wat is er dan met de sleutels gebeurd?
Hoe kunnen de huurders in dat appartement zonder sleutels?
"Politici verkiezen echter liever de bedenkelijke heldenstatus van betweter te belichamen tegenover die van de minus habens." (Victor Dauginet in "Het belaste land", pagina 72)

mava105
Berichten: 19726
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 02 mei 2019 09:10

Goede vraag. Heb je al bij uw huurders geïnformeerd? Mogelijks hebben ze het oude slot en de sleutels gewoon achtergelaten in het appartement. en idem voor het certificaat om sleutels bij aan te laten maken.

Reclame

puttemanp
Berichten: 556

#4 , 02 mei 2019 10:44

noch van de nieuwe reservesleutels
Die heb je ook helemaal niet nodig.

P.

wuffelke
Topic Starter
Berichten: 13

#5 , 02 mei 2019 13:07

De huurder heeft sleutels van het nieuwe slot van onze inbraakwerende deur. Deze kunnen NIET bijgemaakt worden zonder het eigendomscertificaat dat de firma ons niet heeft overhandigd ! Ook het oude slot en bijhorende sleutels werden ons niet overgemaakt door de firma ! Als eigenaar willen we tenminste 1 reservesleutel (laten maken mèt eigendomscertificaat) . Die kan samen met de huurder in een gesloten en door beiden gehandtekende omslag worden gestoken, die in geval van nood zou kunnen geopend worden.

denlowie
Berichten: 15426
Juridisch actief: Nee

#6 , 02 mei 2019 14:26

Ieder sleutel met certificaat kan zonder u certificaat bij gemaakt worden
Ga naar een slotenmaker met u ID kaart en met de nummer die op de sleutel staat, naar de sloten maker
Die zal u een document Laten teken, en dit document word opgestuurd en een paar dagen heb je een sleutel.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

father b
Berichten: 1547
Juridisch actief: Nee

#7 , 02 mei 2019 14:55

#6 Juist wat Lowie zegt. Wij doen dikwijls het volgende : nemen eigendomsakte mee en dan maken zij ook de sleutels bij.

wuffelke
Topic Starter
Berichten: 13

#8 , 02 mei 2019 15:42

Ok, we kunnen het nummer op de sleutel aan de huurder vragen en daarmee naar een slotenmaker gaan. Maar vinden jullie het kunnen dat we dan weer kosten moeten maken terwijl wij al een mooi bedrag aan de firma betaalden en deze de reservesleutels en eigendomscertificaat alsook het oude slot en bijhorende sleutels, dat ze hielden om ons nadien, zogezegd over te maken, niet overmaken... Kan deze firma hier zomaar mee weg ????

bosprocureur
Berichten: 5130

#9 , 02 mei 2019 16:58

Al eens een mailtje gestuurd naar de invoerder van dat merk sloten ? Werken zij nog samen met die firma?

Want sleutels en sloten + slotenmakers, daar zit toch ook een veiligheidsaspect aan vast, en ze moeten daar nu toch niet al te licht mee omgaan. Uit uw relaas komt die Antwerpse firma zeker niet in een gunstig daglicht te staan. :evil:

LennieK
Berichten: 1426
Juridisch actief: Nee

#10 , 06 mei 2019 09:24

(waarom heeft u eigenlijk dat oude slot en die oude sleutels nodig?)

denlowie
Berichten: 15426
Juridisch actief: Nee

#11 , 06 mei 2019 09:47

Als deze firma van Antwerpen naar Oostende moet komen om je het oude slot en oude sleutels te geven, dan gaat dit ook zijn prijskaartje hebben.
Je ziet het nu al aan je factuur voor een veiligheid cilinder met hooguit 15 minuten werk , dat elke ongeschoolde kan vervangen ..
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

wuffelke
Topic Starter
Berichten: 13

#12 , 06 mei 2019 10:26

De firma,die de deur ook plaatse, stelde zelf een nieuw slot te plaatsen .Als ze ons had verwittigd toen ze het slot veranderde ,waren we uiteraard ter plaatse gegaan .
De huurder gaf ook de oude sleutels af omdat de firma, als ze hier in de buurt was, het oude slot op een andere deur zou plaatsen.. Dit was de afspraak !
Er werden door ons extra sleutels gevraagd (voor de huurder)waardoor de prijs opliep...

mava105
Berichten: 19726
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#13 , 06 mei 2019 11:39


Je ziet het nu al aan je factuur voor een veiligheid cilinder met hooguit 15 minuten werk , dat elke ongeschoolde kan vervangen ..
In een veiligheidsdeur verander je zo maar een cilinder. Heb dat eens willen proberen, maar dat lukte langs geen kanten, terwijl ik al tientallen,zoniet honderden cilinders heb vervangen. Had destijds steeds minstens 10 cilinders in mijn wagen liggen, samen met het nodige gereedschap om te vervangen. Had een grote koffer met 48 vakjes voor het opbergen van alle sleutel van leegstaande horecagebouwen. Die moest ik regelmatig bezoeken ter controle op lekken en/of inbraak.
Heb uiteindelijk de plaatser/leverancier van die deur moeten vragen een andere cilinder te steken. Gelukkig stonden zijn gegevens op de zijkant van de deur op een sticker, gebeurde het in Antwerpen, en was de leverancier ook van Antwerpen (en moest ik de rekening niet betalen, maar mijn baas :lol: )

Terug naar “Andere”