bijberoep uitoefenen tijdens volledige werkloosheid

ov1234
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

bijberoep uitoefenen tijdens volledige werkloosheid

#1 , 11 mar 2019 17:05

Ik heb 30 jaar in privé gewerkt als bediende, en dan mijn ontslag gegeven om een zelfstandige activiteit te beginnen. Daarvoor heb ik een vennootschap gericht (nu 8 maand geleden) waarvan ik zaakvoerder ben. Ik had een klant die ik nu verloren heb, zodoende heeft de vennootschap en ikzelf geen inkomsten meer.

Ik weet ondertussen dat ik volledige werkloosheid kan aanvragen omdat ik een zelfstandige activiteit ben begonnen nadat ik in de privésector heb gewerkt.

Maar kan het ook indien ik zaakvoerder blijf van mijn vennootschap?
Volgens infofiche T46 van de RVA lijkt dit mogelijk te zijn: Als u een uitkeringsaanvraag indient naar aanleiding van het stopzetten van een zelfstandige activiteit in hoofdberoep, en u wenst deze activiteit verder te zetten in bijberoep, dan worden deze voorwaarde bekeken op het ogenblik van de start van de zelfstandige activiteit in hoofdberoep.

Mijn vraag is of ik dat (volledige werkloosheid aanvragen) kan doen als zelfstandige in bijberoep, m.a.w. ik blijf zaakvoerder van mijn vennootschap maar met een onbezoldigd mandaat, en dit tot ik opnieuw werk heb gevonden ofwel terug in de privé, ofwel met nieuwe klanten voor mijn vennootschap.

Alvast bedankt voor de toelichting.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Alkymos
Berichten: 5

#2 , 12 mar 2019 15:22

zaakvoerderschap is altijd onverenigbaar met werkloosheidsuitkeringen, behalve als u het als springplank aanvraagt, maar dat is dan maar voor maximum 1 jaar.

denlowie
Berichten: 14977
Juridisch actief: Nee

#3 , 12 mar 2019 15:26

zoals men al schreef zaakvoerder zelfs onbezoldigd is moeilijk als je werkloos bent.

Mocht het kunnen zet deze zaakvoerderschap op je vrouw of vriendin, want ze gaan je op een bepaald moment moeilijkheden bezorgen .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

ov1234
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 13 mar 2019 10:22

Dat is dus duidelijk. Ondertussen hetzelfde antwoord gekregen van RVA.

Bedankt voor de antwoorden.

denlowie
Berichten: 14977
Juridisch actief: Nee

#5 , 13 mar 2019 10:26

Ondertussen hetzelfde antwoord gekregen van RVA.
Had ik niks anders verwacht
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Terug naar “Werkloosheid”