Bouwvergunning

Wreed ambetant
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Bouwvergunning

#1 , 04 feb 2019 13:57

Wij wonen al 10 jaar in een dichtbevolkte maar toch rustige wijk. Mijn gezin en ik hebben een halfopen bebouwing en onze garage is aan de achterkant gelegen waar we via een private weg naartoe kunnen. Daar staat ook een gebouw ( vroeger een weverij geweest) van een 10 meter hoog waarvan ze ondertussen alle ramen hebben verwijderd en dicht gemaakt met bakstenen waarvan nog vuiligheid op onze straat ligt. Nu hebben wij onlangs een aangetekend schrijven gekregen van de eigenaar van dat gebouw met de mededeling dat hij er een feestzaal van gaat maken. Hij zou er ook nog een verdieping op laten bouwen. En niet alle bewoners in de nabije buurt hebben een aangetekend schrijven gehad, slechts enkelen. Hij zou blijkbaar ook een lange arm hebben als u begrijpt wat ik bedoel. Iedereen vind het schande. Kan dit zomaar?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
meeboo
Berichten: 1411

#2 , 04 feb 2019 14:01

u kan een bezwaarschrift indienen binnen de termijn op de bouwaanvraag. Als dit bezwaar gegrond blijkt kan de vergunning ingetrokken worden

mava105
Berichten: 19726
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 04 feb 2019 15:51

Enkel de aanpalende eigenaars zullen een aangetekende brief ontvangen. Voor al de andere moet het worden verplicht aangeplakt op het gebouw zelf. Dus in het ogen houden.

Reclame

LennieK
Berichten: 1426
Juridisch actief: Nee

#4 , 04 feb 2019 16:33

vraag eens na bij het lokaal bestuur of de vergunning al verleend is. Afhankelijk van het stadium kan je nog bezwaar of beroep aantekenen.

En inderdaad, als er al eigenaars moeten aangeschreven worden, dan zijn het altijd de kadastraal rechtstreeks aanpalende percelen.

Terug naar “Milieurecht”