Nadat ik hem op de hoogte bracht van de problemen die ik ondervond heeft hij me de herstellingsbons doorgestuurd alsook de originele factuur. Op de factuur staan zijn gegevens van bijberoep. Dus het is niet zo dat hij zelfstandige is, maar zelfstandige in bijberoep. Maar dat zal niet veel uitmaken vermoed ik?Dit wel ervan uitgaand dat hij hier optrad als particulier, en niet als ondernemer (en dat die iMac dus persoonlijk bezit was, en niet van zijn zaak).
Op de factuur staat (ik gebruik even fictieve gegevens):wat noem jij "gegevens"Op de factuur staan zijn gegevens van bijberoep.![]()
is de factuur aan een particulier, of op een bedrijfsnaam , BTW nummer, ondernemingsnummer![]()
Heh? Puur omdat die iMac "ooit" van een zaak was???Ik zou durven stellen:
Aangezien die iMac van een zaak was, is de wet consumentenbescherming van toepassing, gestaafd door het cassatie-arrest van 21.01.2010, die stelt dat hierop garantie van toepassing is.
Uit de berichtgeving van TS maak ik op dat die iMac van de zaak van de verkoper was (in bijberoep).Heh? Puur omdat die iMac "ooit" van een zaak was???Ik zou durven stellen:
Aangezien die iMac van een zaak was, is de wet consumentenbescherming van toepassing, gestaafd door het cassatie-arrest van 21.01.2010, die stelt dat hierop garantie van toepassing is.Speelt in mijn ogen totaal geen rol. Wie deze iMac VERKOCHT heeft, dat speelt een rol! als dit een zaak is, ga ik akkoord. Maar het was hier een particulier. Dus totaal geen recht op garantie.
Zoals ik al zei is het schering en inslag dat afgeschreven computers uit de zaak gehaald worden en eigendom worden van een particulier, die er daarna mee kan doen wat hij of zij wil. Puur het feit dat de computer ooit eigendom was van een firma, is totaal irrelevant.
Ik maak er enkel uit op dat de iMac ooit door de zaak aangekocht is. Ik maak nergens uit op dat de iMac OP MOMENT VAN VERKOOP nog steeds eigendom van de zaak was. Geen idee waaruit jij die conclusie trekt?Uit de berichtgeving van TS maak ik op dat die iMac van de zaak van de verkoper was (in bijberoep).
Er is normaal geen verschil tussen de eensmanszaak en de privépersoon.Ik maak er enkel uit op dat de iMac ooit door de zaak aangekocht is. Ik maak nergens uit op dat de iMac OP MOMENT VAN VERKOOP nog steeds eigendom van de zaak was. Geen idee waaruit jij die conclusie trekt?Uit de berichtgeving van TS maak ik op dat die iMac van de zaak van de verkoper was (in bijberoep).
Ja, aldus het cassatie-arrest waar ik naartoe verwees.En moet een groenten verkoper als deze zijn IMAC verkoopt die hij gebruikt heeft voor privé garantie geven?
Ik was even te snel met denlowie zijn bericht: ik las dat een groenteverkoper zijn iMac aan een privépersoon verkocht. Niet dat hij zijn private iMac verkocht, terwijl hij op de koop toe groenteverkoper is.Geef eens een link naar dat arrest. Want voor zover ik weet moet een prviépersoon geen gerantie geven op een private verkoop. Ik vermoed dan ook dat bij dit arrest waar je naar verwijst de verkoop niet door een privé persoon was...
Cassatie van 21/01/2010 dus.Bij verkoop aan een particulier? In dat geval riskeert u inderdaad dat de Wet consumentenkoop van toepassing is. Het Hof van Cassatie oordeelde immers dat die wet geldt voor iedere verkoper die op een professionele manier verkoopt (Cass., 21.01.2010) . Het feit dat u normaal gezien andere zaken verkoopt en geen auto’s, speelt daarbij dus eigenlijk geen rol. U bent dus principieel verplicht om bij de verkoop van de auto van uw zaak, een garantie te geven aan de koper.