Aansprakelijkheid Tuinaannemer

jvl2
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Aansprakelijkheid Tuinaannemer

#1 , 26 dec 2018 14:02

Beste,

we hebben afgelopen zomer een afsluiting laten plaatsen.
Frustraties begonnen al voordat hij ook maar iets liet weten een voorschot factuur van 50% vroeg, wat niet afgesproken was op de getekende bestelbon/offerte.
Toch maar gedaan, waar het nog 3 weken duurde voor er beweging kwam.
aangezien dit werken was met 2 buren samen, duurde het een tijd voor hij aan ons deel begon, na het plaatsen van een 7m afsluiting van de 125m vroeg hij een extra 30% voorschot, vlak voor bouwverlof.
dit hebben we niet betaald aangezien er naar ons inzien nog niks gedaan was op ons deel dat dit extra budget verantwoorde.
Na een discussie na bouwverlof uiteindelijk toch betaald, waarbij deze dan de palen met betonvoeten geleverd had. Deze hebben dan nog enige tijd nodig gehad om erin te geraken, paar dingen kapot gemaakt in de tuin etc met zijn kraan.
Hij heeft dan de afsluiting ons inziens fout geplaatst, want onder de betonplaten is op veel plaatsen tot 15cm opening, volgens hem kon hij niet anders op een afstand van 75m. Hij gaat ook in 3 trappen omhoog, kortom, lelijk en slecht gedaan, wij hebben hem dezelfde avond hierover nog aangesproken dat wij hier niet mee akkoord gaan, dit wou hij niet,maar ging dan diepere platen plaatsen en deze ertussen plaatsen. Was niet onze oplossing, maar om van zijn agressie vanaf te zijn en eindelijk te laten opschieten, toch maar laten doen.

Na 17! weken was hij klaar met draad te plaatsen en kwam de laatste factuur, echter hebben wij nooit iets gezien/getekend of enig bericht gehad of de vraag of de oplevering goed was, nog vragen etc. We waren niet tevreden en hielden de factuur tegen te betalen want kregen toch geen reactie.

Nu anderhalve maand, toen ik op zakenreis was, is deze op een avond mijn vrouw aan de deur komen bedreigen dat we de laatste factuur (een 500 euro) niet betaalden etc. Uiteindelijk heeft ze dit dan betaald.

Nu blijkt, 3 maand na oplevering dat 2 betonvoeten compleet gescheurd staan, en dat dit stabiliteit van de afsluiting in gedrang brengt.
Na meer dan een maand met de aannemer contact proberen te krijgen wijst die elke verantwoordelijkheid van zich af. Hij wilt wel schade bestek op maken voor onze verzekering? maar hij komt hier niet in tussen, hij beweerd dat alles goed geleverd is. Wat zijn onze rechten hierin?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
denlowie
Berichten: 15267
Juridisch actief: Nee

#2 , 26 dec 2018 15:48

Dus alles is betaald.

Onmiddellijk een aangetekende brief om hem ingebreke te stellen zodat je garantie niet verloopt !
En dan zal dit rechtbank worden, een deskundige moet aangesteld worden door de rechter, die u zelf eerst dient te betalen en dit is niet min, plus dat dit niet zal opgelost zijn tegen de zomer.
Best even ten rade gaan bij een advocaat in de buurt die eens kan komen zien hoe erg het is .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

jvl2
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 26 dec 2018 15:59

Jammer genoeg wel alles betaald.
Dit wordt dus een spelletje tussen hem die zich niet verantwoordelijk voelt en wij die met de gebakken peren zit.
Is dit iets wat we via de vrederechtbank moeten indienen ?

Reclame

denlowie
Berichten: 15267
Juridisch actief: Nee

#4 , 26 dec 2018 16:19

Zonder rechtbank zal deze tuinder niet veel meer doen denk ik, hij heeft de centen en de rest is voor u .

Als je wilt dat u garantie gaat gelden zal je hem nu moeten in gebreke stellen, en niet wachten er mee , en hem een uiterste datum vooropstellen dat het moet klaar zijn.

Heeft hij er geen gevolg aan, dan is dit voor de rechtbank, meer kan je niet doen.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

waterproof
Berichten: 224

#5 , 29 dec 2018 17:52

Zeker aangetekend melden. Is hier al tientallen x herhaald, bij problemen met aannemer, direct aangetekend reageren.
Je kunt ook al deurwaarder alles laten vaststellen, mét foto's. Rechtbank en expert, ben je vertrokken voor minstens een jaar. Expertkosten kun je terugkrijgen, als je in gelijk gesteld wordt.

mava105
Berichten: 19393
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#6 , 29 dec 2018 19:48

Expertkosten kun je terugkrijgen, als je in gelijk gesteld wordt.
Als aannemer zich ondertussen niet failliet liet verklaren. Gebeurt zeer dikwijls dat malafide aannemers, eens ze in het nauw zitten en een paar procedures hebben lopen, er het bijltje bij neerleggen. De klant is de dupe. En dikwijls begint die aannemer de dag erop een nieuw firma, waartegen je niets kan doen

Terug naar “Aanneming”