wat als de huurder na zijn opzeg niet vertrekt?

rozemarijn
Topic Starter
Berichten: 4

wat als de huurder na zijn opzeg niet vertrekt?

#1 , 22 mei 2009 14:22

Wat kan je doen wanneer de huurder, nadat de opzegtermijn voorbij isn niet vertrekt?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 22 mei 2009 14:37

A) Laten constateren door gerechtsdeurwaarder dat betrokkene het pand niet verlaten heeft. (Deze stap is facultatief, doch kan uw bezetter tot inzien brengen en alsnog het pand doen verlaten zonder extra kosten buiten de gerechtsdeurwaarder)

B) Betrokkene aangetekend schrijven dat hij het pand onrechtmatig bezet en dat hem vanaf heden een bezettingsvergoeding van € X/dag zal worden aangerekend. (huurprijs/30) Vermelden dat u een gerechtelijke procedure tot uitdrijving heeft opgestart waarvan de kosten op hem verhaald zullen worden.
Opgepast!! nergens in deze brief noemt u hem nog huurder, hij bezet uw goed, punt. Als U het huurcontract aanhaalt dat beëindigd is hebt u het over "de overeenkomst die eindigde op".

C) Met verzoekschrift 1344bis ger W. naar het vredegerecht stappen om:

- de bezetter uit uw pand te laten verwijderen via vonnis op zijn kosten,

- de bezettingsvergoeding te officialiseren,

- de gemaakte kosten (rolrecht, deurwaarder, bewijs van woonst, gerechtskosten, vergoeding voor schadederving aan nieuwe huurders, ...) te verhalen op de bezetter.

- de bezetter verhaalbaar te stellen voor nog vast te stellen schade aan het pand, deze schade door een onafhankelijke expert te laten vaststellen op kosten van de bezetter.

- de gerechtsdeurwaarder die de uitzetting op zich neemt toestaan bezwarend beslag op de aanwezige goederen te laten uitoefenen om de gemaakte kosten van de uitzetting te verlichten. tenzij de bezetter de kosten betaalt.

Voor dergelijke zaken moet u altijd langs het vredegerecht passeren. Dan verkrijgt u ook een vonnis met hetwelke u langs een deurwaarder passeert die dan de uitzetting regelt. Hou er wel rekening mee dat een uitzetting niet goedkoop is (€ 1500) en dat u deze kosten dient voor te schieten. Natuurlijk is het zo dat enkele maanden uw pand niet kunnen verhuren u snel meer zal kosten dan die uitzetting en dan nog zal u waarschijnlijk de procedure dienen te gebruiken.

rozemarijn
Topic Starter
Berichten: 4

#3 , 26 mei 2009 10:26

Bedankt voor uw uitgebreide reactie

Reclame

Terug naar “Huren”