Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Jvdn
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Verjaring eigendom grond

#1 , 6 maand 3 weken geleden (17 apr 2018 00:27)

Mijn ouders hebben meer dan 30 jaar geleden een stuk bouwrond gekocht. Toen zij aan het bouwen waren hebben zij daar een omheining rond gezet. Nu blijkt dat zij de omheining toen een stukje verder hebben gezet dan de perseelsgrens. Nu wil de eigenaar van het perseel ernaast zijn grond verkopen maar wil ook zijn stuk grond terug.

Dit is al meer dan 30 jaar dat de omheining er staat kunnen wij dan van verjaring van eigendom spreken? Hij wilt dat we de omheining afbreken. Ook woont hij in een andere provincie als waar het goed gelegen is. Kan het daardoor zijn dat de verjaring nietig is?

scorpioen
Berichten: 8048
Juridisch actief: Ja

#2 , 6 maand 3 weken geleden (17 apr 2018 14:34)

Uw ouders kunnen zich beroepen op dertigjarige verjaring, waardoor zij eigenaar geworden zijn van de grond die meer dan dertig jaar in hun bezit is.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”