Bescherming sourcecode

stanhope
Topic Starter

Bescherming sourcecode

#1 , 07 mar 2018 22:07

Ik zit nu al een tijdje in mijn vrije tijd te schrijven aan een programma dat je toelaat om een connectie te maken met een game server en een aantal acties uitvoeren, op zich niets nieuw. Ik ben van plan om de source code en een gecompileerde versie binnenkort op een publieke github beschikbaar te stellen voor mensen om het te gebruiken. Ik ben van plan om het te releasen met het Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International license (https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).

Nu vraag ik mij af hoe ik het best en gemakkelijkst in de toekomst kan bewijzen dat ik de originele eigenaar van de code ben.

(De reden dat ik de source code zelf online zet is omdat dit mensen de mogelijkheid geeft de versie die zij hebben te verbeteren en die verbeteringen dan terug naar mij te sturen)

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Didymus
Berichten: 1979

#2 , 23 mar 2018 11:14

- Afdrukken op papier en aangetekend naar jezelf versturen (envelop niet openmaken)
- Hash bewaren op een public blockchain
- Via een notaris een afdruk laten registreren
- ...
"sowieso" schrijf je zo.

denlowie
Berichten: 15328
Juridisch actief: Nee

#3 , 23 mar 2018 11:25

Je kan ook de afdruk laten registreren bij de registratie, dit is veel goedkoper dan de notaris 25 a 30€, je moet wel zelf naar het bureel gaan.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”