In Brugge zal er meer verkocht worden aan toeristen dan in een gewone gemeente/stad.
In onze gemeente komt het aan op kwantiteit en kwaliteit, en dat zie je aan de omzet
.
Dit was een frituur met vaste klanten dus niet in het center van Brugge, wij mogen hier geen namen noemen.
Maar ik kan er verschillende aanwijzen die top frituren zijn met mindere kwaliteit, een top locatie en ook de werking en zeker de uitbater is van essentieel belang, die uitbater van Brugge die ging elke dag ergens in de buurt op café, was een echte volksvriend en was niet gehuwd.
Deze was onze 3de beste frituur waar wij leverende.
om een ideé te geven verkocht per week 1500 a 1800 kg aardappelen !
Nu praten ze over een goede frituur al van 400 a 500kg aardappelen, ik weet het vroeger waren er geen pizza en pita's huizen en nu zijn dit de concurrenten van de frituur.
De aankoop prijzen van de frituur zijn op 25 jaar max 20% duurder geworden, de verkoopprijzen zijn meer of verdubbelt sinds de invoering van de euro !
Als je weet dat je voor een klein satéke nu 3,50 moet neer tellen waar het vroeger 35 BefF was aankoop bijna gelijk, het varkens vlees is nu goedkoper dan 45 jaar geleden, levende varkens
VLEES VARKENS DANIS datum 27/10/2017 0,99 per kg !!
De prijzen 1975 levend +/- 57 Bef per kg !!
Met de Aardappelen van het zelfde !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.