problemen met vorige huurder

novastarke
Topic Starter
Berichten: 1

problemen met vorige huurder

#1 , 16 jan 2009 19:12

Vanaf februari 2009 gaan wij een appartement huren, het huurcontract is reeds ondertekend samen met de eigenares. Dit is gebeurd op het woonbureau. De vorige huurder woont nog steeds in het appartement en wil niet verhuizen op de vooropgestelde datum. Kunnen wij haar dwingen?
Zij heeft tenslotte zelf februari als datum opgegeven wanneer het pand vrij zou zijn voor andere huurders.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JohnD
Berichten: 3584

#2 , 17 jan 2009 08:51

In het geheel niet. Dat is trouwens een zaak tussen de verhuurder en de huurder. Finaal kan enkel een vrederechter hierover uitspraak doen. Spijtig om zeggen, maar als nieuwe huurder dient U met dergelijke mogelijkheden/situaties op voorhand rekenining te houden.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 18 jan 2009 09:23

Er bestaat geen contractuele relatie tussen u en de huidige huurder.

“Art.1719.De verhuurder is, uit de aard van het contract, en zonder dat daartoe enig bijzonder beding nodig is, verplicht :1° Het verhuurde goed aan de huurder te leveren...”(B.W.=Burgerlijk Wetboek).

“Art.1139.De schuldenaar wordt in gebreke gesteld, hetzij door een aanmaning of door een andere daarmee gelijkstaande akte, hetzij door de overeenkomst zelf, wanneer deze bepaalt dat de schuldenaar zal in gebreke zijn zonder dat enige akte nodig is en door het enkel verschijnen van de vervaltijd.Art.1142.Iedere verbintenis om iets te doen of niet te doen wordt opgelost in schadevergoeding, ingeval de schuldenaar de verbintenis niet nakomt.Art.1146.Schadevergoeding is dan eerst verschuldigd wanneer de schuldenaar in gebreke is zijn verbintenis na te komen.”(B.W.).

‘De schuldenaar van een verbintenis om iets te doen binnen de door de overeenkomst bepaalde termijn,kan slechts tot schadevergoeding worden veroordeeld,wanneer hij door de schuldenaar in gebreke werd gesteld of indien de overeenkomst bedingt dat de schuldenaar in gebreke is door het eenvoudig verstrijken van de termijn...’(Cass. 20 december 1951,Pas.1952,I,207).

Maan zo nodig op 01/02/2009 de verhuurder aangetekend aan het verhuurde goed onverwijld te leveren. Deel hem daarin mee welke uw schade is en vorder de vergoeding ervan. Geeft hij hieraan geen tijdig en afdoende gevolg vorder dan uw schadevergoeding bij de vrederechter alsmede eventueel de ontbinding van de huurovereenkomst.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Huren”