Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Mr Hulot
Topic Starter
Berichten: 1

Vrijstelling BTW volgens art 44 §2 4°

#1 , 9 jaar 1 maand geleden (27 nov 2008 13:14)

Mag ik als lesgever factureren via mijn BVBA zonder BTW aan een VZW welke een erkenning via ministerieel besluit heeft van instellingen die opleidingscursussen mogen verstrekken ..
Maw geniet de onderaannemer alsook van de vrijstelling of is deze enkel van toepassing tussen de organisator en de verstrekker?
Wat dient er dan als tekst vermeld te worden op de factuur indien vrijstelling?


j.demoor
Berichten: 10310

#2 , 9 jaar 1 maand geleden (28 nov 2008 10:29)

“Art.44.§ 2. Van de belasting zijn eveneens vrijgesteld :...4° het verstrekken van school- of universitair onderwijs, beroepsopleiding en -herscholing...door instellingen die daartoe door de bevoegde overheid zijn erkend...; het geven door leerkrachten van lessen met betrekking tot...”(Wetboek BTW).

‘lesgever factureren via mijn BVBA’ vereist m.i. dat die BVBA daartoe door de bevoegde overheid is erkend. Voor leerkrachten LIJKT dit niet vereist,mits zij dan ook ZELF factureren.

Ga volledigheidshalve naar http://www.fisconet.fgov.be/
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”