huwen

woman83
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

huwen

#1 , 11 jul 2016 12:13

Hallo,

Ik heb veel gelezen op het forum, maar vindt het antwoord niet direct terug. Indien het antwoord er wel is, mag u mij de link doorsturen.

Ik woon bij mijn vriend in. Hij heeft dus 4 jaar geleden een huis gekocht en helemaal gerenoveerd.

Stel als we trouwen, dan komt het huis op beide namen te staan. Hij heeft de eerste vier jaar een hoop geïnvesteerd aan dit huis, is het dan zo dat de eerste vier jaar het huis van hem blijft. Hij heeft tenslotte een hoop geld gestoken in de renovatie en daarna leert hij mij kennen. Ik heb niets van de renovaties betaald.

We willen trouwen omdat aan kids willen beginnen en ik wil ook een zekerheid voor te wonen. Nu huur ik zogezegd en ik heb 0% zekerheid.
Wel hebben we samen dingen aangekocht, maar ik betaal niet mee in dingen die hij verfraait aan zijn huis, zoals een tuinhuis is helemaal op zijn kosten.
Ik wil graag trouwen, omdat ik zekerheid wil. Maar ik wil ook niet profiteren van het feit dat hij het geld gestoken heeft in de renovaties en ik geen enkele cent.

Hij wil wel trouwen, maar ik heb het gevoel dat hij het uitstelt omdat het huis dan op beide namen komt te staan. Ik snap hem ergens wel, omdat hij echt veel heeft gerenoveerd en heel veel tijd en moeite heeft ingestoken. Het heeft voor hem een emotionele waarde want hij heeft dit gedaan met zijn vader en opa.

Dus hoe werkt dat dan juist als we trouwen? En hoe zit dat dan met de eerste vier jaar dat mijn vriend gerenoveerd heeft?

Het is voor mij ook wat vervelend, als vrienden en familie mij vragen hoe we de kosten delen, vinden het ze erg dat ik huur moet betalen.
Ergens vind ik het logisch dat ik een bijdrage lever, omdat ik hier in woon en gebruik maak van alles, maar wil niet eeuwig zo blijven wonen. De eerste jaren moet je zien of dat lukt samen. Nu wonen we bijna 2 jaar samen in het huis.

Bedankt om mijn bericht al te willen lezen. Hopelijk hebben jullie raad.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
sloeberken
Berichten: 10285
Locatie: Erpe Mere

#2 , 11 jul 2016 12:40

Eigendommen blijven ook na het huwelijk van u partner.

http://www.belgium.be/nl/familie/koppel ... jk_stelsel

Met huwelijkscontract:

http://www.belgium.be/nl/familie/koppel ... kscontract
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.

asperger
Berichten: 6497
Juridisch actief: Nee
Locatie: Lier

#3 , 11 jul 2016 12:43

Eigendommen blijven ook na het huwelijk van u partner.

http://www.belgium.be/nl/familie/koppel ... jk_stelsel
En indien je werkelijk wil dat er -ook in de toekomst- niets gemeenschappelijk wordt dan kunnen jullie huwen met een contract volledige scheiding van goederen.
Laatst gewijzigd door asperger op 11 jul 2016 12:56, 1 keer totaal gewijzigd.
"Politici verkiezen echter liever de bedenkelijke heldenstatus van betweter te belichamen tegenover die van de minus habens." (Victor Dauginet in "Het belaste land", pagina 72)

Reclame

eylis
Berichten: 8991

#4 , 11 jul 2016 12:51

Als je trouwt zonder huwelijkscontract blijft het huis en wat uw partner er in geinvesteerd heeft ook de eigendom van uw partner na het huwelijk. Als u huwt wordt deze woning de gezinswoning, u zal er zich ook domicilieren. Uw verblijf is dan beschermd door het feit dat dit de gezinswoning is en u er ook wettig verblijft (domicilie) Dat is een zekerheid; bij eventuele scheiding kan uw echtgenoot u zomaar niet verplichten het huis te verlaten. Want dit is de gezinswoning. Voor de verdeling van de gezinslasten zou ik zeker bijdragen in het "normale" onderhoud van de woning: als gezin "verslijten" jullie immers samen de woning. dus een nieuw laagje verf in de kamers, een kraan vervangen, etc...kleine herstellingen horen daarbij. enkel als er grote investeringen zouden gedaan worden tijdens het huwelijk (nieuwe vensters plaatsen, badkamer plaatsen etc..) zijn dit gezamelijke investeringen. Die zijn bewijsbaar door facturen.

woman83
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#5 , 11 jul 2016 13:08

Hallo, bedankt allemaal voor de reacties!!

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”