Het is zeker een gereglementeerd beroep waarvoor je een diploma of aantal jaren praktijk moet hebben
Brood- en banketbakker
Bakker en banketbakker zijn beschermde beroepen in België. Wie de activiteit van brood- en banketbakker wil uitoefenen moet naast een basiskennis bedrijfsbeheer ook zijn beroepsbekwaamheid bewijzen. Enkel dan kan je ingeschreven worden in de Kruispuntbank van ondernemingen als brood- en banketbakker.
Met brood- en banketbakker bedoelt de wetgever iemand die gewoonlijk of zelfstandig voor rekening van derden één van volgende producten bereidt:
- Broodproducten
- Bakkerijproducten
- Bepaalde banketbakkerijproducten, namelijk:
Producten op basis van soezenbeslag en bladerdeeg,
Schuimgebakjes,
Diverse vetdegen,
Biscuit- en cakebeslagsoorten,
Petits fours,
Taarten en taartjes,
Gebak.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.