Meerderjarig kind uit huis zetten

nameless
Topic Starter
Berichten: 2

Meerderjarig kind uit huis zetten

#1 , 26 jan 2016 17:20

Beste,

Omdat we ten einde raad zijn en écht niet meer kunnen leven zoals het er nu aan toe gaat, had ik graag wat info/raad van jullie gekregen.
Het betreft hier een kind van 26 jaar.

Het kind heeft een moeilijke jeugd gehad (veel pesterijen). Wanneer hij 16jaar geworden is zijn ook de problemen binnenshuis gestart.
Deze problemen omvatten: drugs, vuistlagen aan de moeder/vader/broer/zus. De jongen wou bv. ook niet naar school vooraleer hij een som geld en een pak sigaretten kreeg. Hierbij zijn dan ook verschillende malen politieagenten bij gekomen om de jongen naar school te begeleiden.

Deze problemen bleven zich voordoen totdat de jongen meerderjarig werd. De jonge behaald een rijbewijs en kocht een auto.
Na enige tijd stapelde de auto-ongevallen zich op. Deze waren ook meestal van toepassing samen met alcoholgebruik.

Een tijdje leek het erop dat hij de draad weer wou opnemen en vond een goed betaalde job. Kocht een nieuwe auto (op afbetaling) en leek weer de draad op te pikken van het leven. Echter is een mislukking in de liefde hem fataal geworden op emotioneel vlak.

Daarna ging hij niet meer werken, zelfs na verscheidene kansen van de werkgever.
De jongen zat een gehele tijd "aan de dop" en kocht met dit geld drugs.

In deze periode is de politie voor een heel aantal gevallen bij ons thuis geweest om tussen te komen in huiselijk geweld. (lees: in elkaar geslagen moeder) De persoon is al paar keer opgenomen in een instelling en heeft zelfs een collocatie ondergaan.
Echter is hij hardleers en schrijft alle schuld van zijn daden toe aan de ouders. Hierbij is de relatie naar zijn ouders omgevormd tot enkel haat.

Daarnaast praat hij ook zwart over de ouders (men zou zijn geld hebben afgenomen) terwijl zij enkel maar de achterstallige facturen voor hem betaalden.

In deze 10 jaar is er al heel veel gebeurd en zijn er ettelijke pv's opgesteld door de politie. Hierbij is de persoon nog altijd werkloos.
De ouders hebben er alles aan gedaan om te persoon in kwestie te beschermen voor zichzelf. Jammer genoeg is deze persoon
zich daar niet van bewust.

Dit gebeuren is al veel te lang aan de gang en er moeten dringend maatregelen worden genomen.
De ouders zijn bang om de persoon in kwestie buiten te zetten omdat hij al meermaals gedreigd heeft om bv. het huis plat te branden.
Aangezien de daden die hij heeft gepleegd in het verleden is hij er ook tot toe in staat. Hij zegt dat hij er niets bij te verliezen heeft (wat eigenlijk ook wel zo is ,want hij heeft alleen maar schulden).

Ik lees graag jullie raad.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8991

#2 , 26 jan 2016 20:42

een kind van 26 jaar is een volwassene. En gezien zijn verleden zou deze persoon best eindelijk eens uit het ouderlijk huis trekken. Op eigen benen staan en komaf maken met vroeger. Een nieuwe ongeving, een propere lei. De ouders zijn waarschijnlijk ook op een moment in hun leven gekomen dat ze zonder angst en stress in hun eigen huis willen wonen. Gezien het verleden en het agressie/drugsprobleem van de zoon zouden de ouders toch best contact nemen met de wijkagent om hun vrees uit te spreken en te vragen of er hulpverlening kan ingeschakeld worden bij de gesprekken met de zoon.

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#3 , 26 jan 2016 22:20

En ook met de dienst SLAchtofferZOrg van de lokale politie.
Eventueel ook via een www.caw.be zeker voor info.
Juridische procedure zal zijn een Aangetekend schrijven dat u zoon nog één maand de tijd geeft na ontvangst AS om uit huis te gaan.
Mochten er nu direct problemen zijn dan zou ik het iets anders doen
Er zijn blijkbaar bedreigingen geweest wel dat zijn strafbare bedreigingen ( brandstichting in bewoond huis = misdaad ) bijgevolg is de bedreiging ook een zwaar feit.
U zal dus beter de zaak goed voorbereiden ... zodat u hem per direct de toegang kan weigeren.
Daar zal een wijkagent niet voldoende voor zijn maar best in samenspraak met de politieteammanager = een commissaris reageren.
Deze kan op voorhand ook al contact opnemen met parket (procureur des Konings) om ook daar een strategie af te spreken.
Dus op voorhand er voor zorgen dat alle 'open 'deuren gesloten zijn met alles rekening gehouden wordt zodat het vonnis van de vrederechter direct kan uitgevoerd worden.

Reclame

nameless
Topic Starter
Berichten: 2

#4 , 28 jan 2016 19:15

Er is een advocaat aangenomen om de zaak te verdedigen.
Het gaat er al de hele week heel slecht aan toe en telkens als de politie wordt opgebeld, vertellen ze ons dat ze niks kunnen doen.
Ze nemen hem zelfs niet mee,zelfs niet na meerdere keren per dag! Als ze dan weg zijn dan begint alle miserie gewoon terug opnieuw.
Nochtans is de zaak heel gekend door de ettelijke tussenkomsten.

Het is echt een hel om te leven met een alcoholist die agressief en om het cru te zeggen "gestoord" is.

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#5 , 28 jan 2016 19:58

Politie kan alleen optreden bij strafbare feiten.
Ruzie is geen strafbaar feit.
Bedreigingen als het bedreigingen met een strafbare feit is wel.

Doe wat er voorgesteld is. Bevoegde rechtbank is de vrederechtbank en dat is een burgerlijke rechtbank.

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”