nachtlawaai

Cruzer
Topic Starter
Berichten: 15

nachtlawaai

#1 , 26 jun 2008 16:12

Wat is het max. aantal decibels dat er s'nachts mag geproduceerd worden .

We worden al geruime tijd geconfronteerd met nachtlawaai dat ons uit onze slaap houd .

Wie moet komen vaststellen of het lwaai boven de limiet is ?
Word dit gemeten binnenshuis ?

Tussen welk tijdstippen ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Vlaamie
Berichten: 80

#2 , 26 jun 2008 17:30

Een KB bepaalt dat de maximum geluidslast 90 decibel is, alles erover is nachtlawaai.
Vaststelling kan gebeuren door politie en meting wordt gedaan met een sonometer.
Uren tussen 22u en 7u worden als 'nacht' aanzien waardoor elke geluidsoverschrijding kan omschreven worden als nachtlawaai.

simonjo
Berichten: 284

#3 , 26 jun 2008 22:39

Nachtlawaai is niet enkel geluid boven de 90db, het kan eender welk geluid zijn dat tijdens de nachtelijke uren storend is en de nachtrust kan verstoren (van 22h00 tot 6h00).

In geval van nachtlawaai de politie opbellen en zij zullen gewoon op gehoor kunnen vaststellen dat het nachtlawaai is en optreden.

Bijkomend is er het gemeentelijke politiereglement welke verdere beperkingen kan opleggen, vb slechts toegelaten om tussen 8h00 en 20h00 mechanisch toestellen te gebruiken (boormachine, hamer, ...), zondag geen motor aangedreven toestellen gebruiken (grasmaaier)...


Het beste is evenwel met de veroorzaker van het nachtlawaai te gaan praten indien dit mogelijk is, en de tegenpartij bereid is te luisteren.

Dat is dikwijls een probleem omdat zij meestal menen niets verkeerds te doen (zien het als een aanval op hen persoonlijk). Leg in dit geval misschien best uit dat je niet komt vertellen dat ze iets verkeerd doen, maar dat je last hebt van hun lawaai.

Sommige mensen zijn ook vatbaarder voor rede als je het via een derde speelt, vb vertel het aan vriend van de tegenpartij die voor rede vatbaar is en bereid is om te bemiddelen en het met hen te bespreken.

Reclame

Cruzer
Topic Starter
Berichten: 15

#4 , 12 jul 2008 11:06

Het nachtlawaai heeft plaats van soms 4.00 en soms 5.30 tot +-6.00.

Ik lees op internet dat de vrederechter dikwijls ter plaatse komt .

Hier kan het wel een probleem zijn , want op sommige dagen houd het geluid ook eventjes op om dan na een half uurtje weer op te komen .

Mij is de vraag dan .

Gaat de vrederechter s'nachts komen constateren ?

Wat indien het geluid dan net ophoud ?

Helpt het als ik nu ( voor dat ik vanzin ben naar de vrederechter te stappen ) de politie al eens opbel zodat hun kunnen komen constateren en dan al klacht neerleggen ?

Wat ga ik moeten betalen aan de vrederechter ( verplaatsing en ziitingskosten ?

Kan de vrederechter een uistpraak doen ( met eventuele boetes per dag dat het geluid terug komt ) ?


Wat zijn de slaagkansen want het geluid word op een 30 meter van slaapkamer raam geproduceerd en is indringend ?Dank U !

jureca
Berichten: 70
Juridisch actief: Ja

#5 , 05 okt 2018 10:10

Een duidelijk overzicht van jouw mogelijke opties en de verschillende stappen die je kan nemen vind je hier terecht! https://www.jureca.be/gratis-juridisch- ... dsoverlast

Indien iemand ter plaatse dient te komen zal dit uiteraard zijn op het moment waarop u aangeeft dat de overlast zich voordoet.

Terug naar “Andere”