Huis in overdeeldheid

SophieBG
Topic Starter
Berichten: 2

Huis in overdeeldheid

#1 , 16 mei 2015 18:15

Hallo,
Ik heb samen met mijn ex-partner een huis in onverdeeldheid met een overeenkomst van 5 jaar getekend bij de notaris.
Mijn ex partner wilt nu uit onverdeeldheid treden na twee jaar. Ik heb het vruchtgebruik en hij moet maandelijks de helft van de lening meehelpen betalen.
Daarmee wil hij nu stoppen, wat kan ik hiertegen doen indien ik niet wens uit onverdeeldheid te treden? Ben ik enigszins beschermd door de notariële akte?
Wat als hij stopt met betalen?
Welke stappen moet ik ondernemen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
duma
Berichten: 2871

#2 , 19 mei 2015 16:06

Als hij hiermee wil stoppen, zal hij hier de nodige stappen voor moeten ondernemen.
Hij kan uiteraard eisen wat hij wil voor de rechtbank en het kan zijn dat de rechter daar voor een stuk in meegaat als de ex goede argumenten heeft waarom hij zich niet meer met de akte kan verzoenen. De rechter kan dan bv stellen dat er na 3 jaar een einde komt aan de overeenkomst, maar evengoed dat de overeenkomst moet worden uitgedaan.

Als hij stop met betalen, zal u hem een aangetekend schrijven moeten sturen met daarin een verwijzing naar de akte en dat u verwacht dat het bedrag binnen de x werkdagen op uw rekeningnummer wordt gestort en dat u anders genoodzaakt zal zijn verdere stappen te ondernemen.
Bij uitblijven van reactie en betaling, kan u de betaling eisen via.... Nu vraag ik mij af of de deurwaarder bevoegd is met een notariële akte? En anders de vrederechter.

SophieBG
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 02 jun 2015 10:26

Bedankt voor je antwoord!
Als er een akte voor 5j wordt ondertekend, is het dan niet zo dat het huis niet kan verkocht worden tijdens die periode? Daarvoor dient deze akte toch, om beide partijen te beschermen?
Waarom anders een notariële akte laten opstellen, 800 Euro, als dit op elk moment kan verbroken worden?

Reclame

Terug naar “Andere”