gevolgen verkoop op rechtzaak tussen buren

limelight
Topic Starter
Berichten: 236

gevolgen verkoop op rechtzaak tussen buren

#1 , 13 jun 2014 11:15

Stel, buur A en B. Buur B klaagt buur A aan, en eist via de rechtbank recht van overgang op basis van insluiting.
Buur A verkoopt nog voor de uitspraak zijn eigendom.
Wat gebeurd in dit geval? Buur A is geen eigenaar meer, dus ook geen betrokken partij meer neem ik aan. De nieuwe eigenaar, buur C is echter ook betrokken partij in deze zaak. Kan er nog een uitspraak volgen?
Wat dient in dit geval te gebeuren? Is de nieuwe eigenaar automatisch betrokken partij en wordt die rechtzaak voortgezet? Wat gebeurd er indien de nieuwe eigenaar beslist om deze rechtzaak niet over te nemen? Dient buur B dan een nieuwe zaak te starten tegen die nieuwe eigenaar?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39724
Juridisch actief: Nee

#2 , 13 jun 2014 11:42

Partij A had in akte partij C moeten in kennis stellen van lopend geding.
Indien dit niet gebeurd is bij notaris kan dat voor A zware gevolgen hebben - verborgen gebrek?

limelight
Topic Starter
Berichten: 236

#3 , 13 jun 2014 13:34

Dit is wel gebeurd. Nieuwe eigenaar is op de hoogte. Maar wat is de normale gang van zaken nu? Rechtzaak kan volgens mij niet doorgaan, aangezien buur A geen eigenaar meer is. Nieuwe eigenaar wordt echter nergens van op de hoogte gebracht aangezien geen partij in die zaak. Dus, nieuwe rechtzaak? Of hoe gaan zo'n dingen normaal in z'n werk?

Reclame

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#4 , 13 jun 2014 15:05

B zal C moeten dagvaarden in gedinghervatting als C niet vrijwillig het geding dat tegen A werd ingesteld verder zet. Het geding gaat verder in de staat waarin het zich bevindt maar ipv tegen A, tegen C.

C is de rechtsopvolger, althans voor dit geschil, van A.

limelight
Topic Starter
Berichten: 236

#5 , 13 jun 2014 15:27

Ok, dus als ik het goed begrijp moet C hier niets ondernemen, en gewoon afwachten of B hem al dan niet dagvaard. Dit is eigenlijk wat C ook verkiest.

limelight
Topic Starter
Berichten: 236

#6 , 13 jun 2014 15:44

Maar, misschien nog een domme vraag... hoe weet de rechter dat? Akte en uitspraak zullen normaal gezien snel op elkaar volgen. Stel dat de rechter niet op de hoogte is van de verkoop, en toch een uitspraak doet... Of kan dit niet?

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#7 , 13 jun 2014 17:59

Ik heb niet gezegd dat C moet wachten. C kan ook vrijwillig het geding hervatten. Dat kost geen geld. Anders moet B C dagvaarden. Als B uiteindelijk gelijk krijgt riskeert C die deurwaarderskosten te moeten betalen.

C heeft er alle belang bij vrijwillig tussen te komen. Als niemand de rechter verwittigt van de verkoop zal de rechter uitspraak doen zonder C te horen. De rechter zou wel eens een uitweg kunnen toekennen en dan moet C die respecteren.

limelight
Topic Starter
Berichten: 236

#8 , 17 jun 2014 22:23

En hoe moet C dat precies doen? Hij is nu eigenaar... maar heeft eigenlijk nog steeds niet alle informatie ontvangen...

Terug naar “Andere”