#2 , 28 feb 2014 08:24
“Art.2. § 1. Voor de toepassing van deze wet wordt verstaan onder :1° minnelijke invordering van schulden : iedere handeling of praktijk die tot doel heeft de schuldenaar ertoe aan te zetten een onbetaalde schuld te betalen, buiten iedere invordering op grond van een uitvoerbare titel om.2° activiteit van minnelijke invordering van schulden : de, zelfs bijkomstige, beroepsactiviteit van iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon, die bestaat in het minnelijk invorderen van onbetaalde schulden voor andermans rekening...”(20 DECEMBER 2002. - Wet betreffende de minnelijke invordering van schulden van de consument).
‘mag een incasso bureau beslag nemen van een deel vakantiegeld’
Beslag nemen op vakantiegeld is geen minnelijk invorderen . Een incassobureau kan dat dus niet.
“Art.2....Voor de toepassing van deze wet, moeten evenwel niet als loon worden beschouwd : 1° de vergoedingen rechtstreeks of onrechtstreeks door de werkgever betaald : a) als vakantiegeld...”(12 APRIL 1965. - Wet betreffende de bescherming van het loon der werknemers).
‘Overdracht’ van vakantiegeld krachtens art.27, Wet betreffende de bescherming van het loon der werknemers kan dus niet.
“Art.1539.De schuldeiser die een uitvoerbare titel bezit, kan bij deurwaardersexploot uitvoerend beslag onder derden leggen, op de bedragen en zaken die deze aan zijn schuldenaar verschuldigd zijn...”(Gerechtelijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/