In de wetgeving is inderdaad voorzien dat men op basis van art 328 KB 03-07-1996 inzake ziv, een "overmacht" kan aanvragen aan het ziekenfonds.
Is het een 'ernstig' ziekenfonds is dan nemen zij zelf het initiatief om samen met jou die aanvraag bij het riziv op te starten. Sommige ziekenfondsen zouden ook kunnen doen of hun neus bloeit.
Indien het het voorwerp heeft uitgemaakt van een rechtelijke uitspraak, dan wordt er intrest toegekend indien men deze gevraagd heeft. In casu veronderstel ik dat er geen uitspraak van de arbeidsrechtbank is geweest, en dan is er m.i. geen intrest voorzien. Een voorziening voor de arbeidsrechtbank zou zowiezo de verjaring opgeschort hebben.
Na de afhandeling van het dossier overmacht kan je afhankelijk van de situatie, toch proberen iets los te krijgen van het ziekenfonds - alhoewel zij daar niet toe verplicht zijn - om bv intrest te vragen, of de betaling van de verjaarde ziektvergoeding. Als motivatie kan je aanhalen dat het een groot schandaal is dat zij je geen correcte vergoeding hebben uitbetaald en dat zij tekort geschoten zijn in hun taak (in de verondstelling dat jezelf geen fout gemaakt hebt ) en dat indien zij je het gevraagde niet gaan betalen dat je dan naar de pers zult stappen ( aan de laatste zijn zij heeeeeeeeel gevoelig )
Indien je je niet voldoende gesteund voelt door het ziekenfonds in de aanvraag tot overmacht, kan je je eventueel rechtstreeks tot het
http://www.riziv.be" onclick="window.open(this.href);return false; wenden