wat te doen met achterstal

conny
Topic Starter
Berichten: 4

wat te doen met achterstal

#1 , 21 dec 2007 12:09

Ben in 1998 gescheiden en ex moest toen 125 euro opbrengen voor de kids. Ook staat er in het vonnis dat hij voor alle grote uitgaven de helft moest betalen. Dit heeft hij 4 jaar gedaan en dan kreeg ik een brief dat hij de kids niet meer kwam halen omdat deze beter in een normale gezinstoestand konden wonen en dat dat bij hem het geval niet was en dat hij geen zin had om altijd een babysit in het weekend te nemen was te duur voor hem. Heb dus ook vanaf toen geen gehoor meer gehad de kids ook niet meer.Weet ook niet waar hij woont ofzo maar wel waar hij werkt. Daar men kids nu in school zware problemen hebben met taal door dyselexie enz vroeg ik me af of ik toch niets kan ondernemen om hem toch ook voor zijn kinderen mee te laten betalen. Werk zelf full-time maar met al deze kosten zie ik het niet echt meer zitten. Speciale zorgen kosten veel geld. zou ik er verstandig aandoen om een advocaat te nemen en proberen allimentie terug te vorderen en hem mee te laten betalen of heeft dit totaal geen zin. Beetje radeloos

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Lex
Berichten: 3149
Locatie: N51° 13.797' E004° 26.612'

#2 , 21 dec 2007 13:09

Vóór je (onnodig?) geld uitgeeft, aan een advocaat of gerechtsdeurwaarder, ga eerst na of je (kinderen) niet in aanmerking komen voor:

-Verhoogde kinderbijslag.
-Volledige terugbetaling van logopedie.
-Tussenkomst door het Vlaams agentschap voor personen met een handicap.

Info kan je steeds bekomen bij de sociale dienst van je ziekenfonds en het kinderbijslagfonds.

conny
Topic Starter
Berichten: 4

#3 , 21 dec 2007 14:30

heb ik al gedaan en nee ze krijgen bij het ziekenfonds een terugbetalling via de bijkomende verzekering en dit tot 60 beurten ze volgen al zolang logo maar hebben dit echt wel nodig en via de kinderbijslag en zo kom ik ook geen stap verder dyselexie valt er niet onder.

Reclame

Lex
Berichten: 3149
Locatie: N51° 13.797' E004° 26.612'

#4 , 21 dec 2007 14:58

Ik heb een zoon met autisme die ook logo (en ergo) nodig heeft.
Mijn zoontje krijgt zijn therapiën op (type 7)school...Kunnen je kinderen niet terecht in het bijzonder onderwijs? Dyslexie= type 8(denk ik)
http://www.ond.vlaanderen.be/dvo/buiten ... neduit.htm (punt 2.)

U doet er goed aan om eerst 'ALLE' mogelijkheden te onderzoeken vóór je centen gaat vragen aan de papa.
Het CLB, die een attest moet afleveren, kan je hierbij helpen!
Laatst gewijzigd door Lex op 21 dec 2007 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.

roderidder
Berichten: 2946
Contacteer: Website

#5 , 21 dec 2007 15:09

U doet er goed aan om eerst 'ALLE' mogelijkheden te onderzoeken vóór je centen gaat vragen aan de papa.

Daar kan ik achter staan, maar het sluit niet uit om het wel te doen

Dit zijn geen eenvoudige situaties om advies te geven.

alles zal hier wel zijn pro's en contra's hebben en welke het meest doorweegt voor de kinderen en Uzelve is moeilijk uit te maken.
Je kan je allesinds eens informeren bij een advocaat, maar zou het advies wel laten bezinken en her en der bespreken.

RR

j.demoor
Berichten: 10360

#6 , 23 dec 2007 13:19

“Art.1494.Geen uitvoerend beslag op roerend of onroerend goed mag worden gelegd dan krachtens een uitvoerbare titel en wegens vaststaande en zekere zaken...”(Gerechtelijk Wetboek).

‘Ook staat er in het vonnis dat hij voor alle grote uitgaven de helft moest betalen.’ Vermits het vonnis niet bepaalt wat ‘grote’ betekent kan u geen uitvoerend beslag leggen wegens ‘vaststaande en zekere zaken’.U dient dus uw gewezen echtgenoot te doen veroordelen. tot de uitgaven die u ‘groot’ acht.

‘Door de materiële onmogelijkheid om een noodzakelijk exhaustieve inventaris op te stellen van alle soorten ‘buitengewone uitgaven’ waarvan sprake in de voorafgaande overeenkomst bij echtscheiding door onderlinge toestemming,is het raadzaam dergelijke formuleringen te vermijden en te voorzien in een hogere vaste maandelijkse bijdrage,waarin met buitengewone uitgaven rekening wordt gehouden’[Vred.Westerlo 8 februari 2001(P.A. t. E.J.V.E.),R.W. 2002-03/ 6,230.]

‘kreeg ik een brief dat hij de kids niet meer kwam halen’ wijzigt de onderhoudslast van beide ouders.Met toepassing van art.1320 en 1034ter Gerechtelijk Wetboek kan u het verschuldigde onderhoudsgeld daaraan laten aanpassen door de Vrederechter.Dit KAN zonder advocaat.Tevens kan u dan de ’grote uitgaven’ laten vervangen door een groter maandelijks onderhoudsgeld of door ‘onsplitsbare uitgaven groter dan n maal het maandelijks onderhoudsgeld’.

“Art.9.3.De Staten die partij zijn,eerbiedigen het RECHT van het kind dat van een ouder of beide ouders is gescheiden,op regelmatige basis persoonlijke betrekkingen en rechtstreeks contact met beide ouders te onderhouden ,tenzij dit in strijd is met het belang van het kind...“(Verdrag Rechten Kind 20 november 1989).

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Terug naar “Echtscheiding”