bestelbon en krediet

miekbart
Topic Starter
Berichten: 1

bestelbon en krediet

#1 , 29 jan 2013 20:41

mijn 22-jarige zoon heeft zonder ons medeweten in een garage een auto van 25.000 Euro gekocht. Hij heeft een kredietaanvraag bij onze bank gedaan die dit bedrag, gelet op zijn loonfiches, heeft geweigerd. Deze aankoop kan niet zomaar meer worden opgezegd , echter staat op de bestelbon dat de verkoper voor een kredietaanvraag zal zorgen. Nu vraagt hij alle gegevens van de inkomsten op ,via mail, van onze zoon. <Volgens de bestelbon kan hij zelf ook het krediet verstrekken. Wij hebben onze zoon de opdracht gegeven NIET naar de garage te gaan. De verkoper, die heel goed weet dat onze zoon onvoldoende inkomen heeft, dreigt nu met een dagvaarding. Kan dit zomaar ? er is geen voorschot betaald. de auto zou zogezegd besteld geweest zijn .

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
ganapathi tantre
Berichten: 453

#2 , 29 jan 2013 21:02

uw zoon is meerderjarig dus verantwoordelij voor zijn eigen beslissingen.
Hij heeft een bindend kontrakt ondertekent dus zal dat moeten worden uitgevoerd.
U moet geen pijlen richten op de garagist hij is een verkoper en heeft voor zover het tegendeel wordt bewezen geen fraudeuleuze of illegale zaken gedaan


[kuis, kuis:Vandebos]

freelance
Berichten: 2615

#3 , 29 jan 2013 21:49

Art. 1147. De schuldenaar wordt, indien daartoe grond bestaat, veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding, hetzij wegens niet uitvoering van de verbintenis, hetzij wegens vertraging in de uitvoering, wanneer hij niet bewijst dat het niet nakomen het gevolg is van een vreemde oorzaak die hem niet kan worden toegerekend, en hoewel er zijnerzijds geen kwade trouw is.
Art. 1148. Geen schadevergoeding is verschuldigd, wanneer de schuldenaar door overmacht of toeval verhinderd is geworden datgene te geven of te doen waartoe hij verbonden was, of datgene gedaan heeft wat hem verboden was.
Art. 1149. De aan de schuldeiser verschuldigde schadevergoeding bestaat, in het algemeen, in het verlies dat hij heeft geleden en in de winst die hij heeft moeten derven, behoudens de hierna gestelde uitzonderingen en beperkingen.
Art. 1150. De schuldenaar is slechts gehouden tot vergoeding van de schade die was voorzien of die men heeft kunnen voorzien ten tijde van het aangaan van het contract, wanneer het niet uitvoeren van de verbintenis niet door zijn opzet is veroorzaakt.
Art. 1151. Zelfs ingeval het niet uitvoeren van de overeenkomst is veroorzaakt door opzet van de schuldenaar, moet de schadevergoeding, wat betreft het verlies dat de schuldeiser heeft geleden en de winst die hij heeft moeten derven, alleen omvatten hetgeen een onmiddellijk en rechtstreeks gevolg is van het niet uitvoeren van de overeenkomst.


Kijk of bovenstaande op u van toepassing zou kunnen zijn .
Als verkoper zijn dreigement uitvoert , dan kunt u best een advocaat raadplegen .
Wat een wet interessant maakt ,
is wat er in die wet , niet in staat .

Reclame

Terug naar “Andere”