Wettelijk verplicht onderhoud CV ketels (gas en stookolie)

mava105
Topic Starter
Berichten: 22867
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

Wettelijk verplicht onderhoud CV ketels (gas en stookolie)

#1 , 11 dec 2012 09:54

Bijna dagelijks zijn hier berichten te lezen over huurders die niet weten wanneer en of ze al hun ketel moeten laten onderhouden.
Ware het niet eenvoudiger dat het wettelijk verplicht wordt, na iedere onderhoudsbeurt, een sticker op de ketel aan te brengen, met naam en registratie van de installateur die het werk uitvoerde, datum van onderhoud, en datum van HET VOLGENDE wettelijk verplichte onderhoud. Mits een kleine vermelding dat dit onderhoud tlv de huurder is. Voor pannes ten gevolge van sleet kan dan naar de eigenaar verwezen worden.
Het zou tevens een eenvoudige "aid-memoire" zijn voor iedereen, zowel eigenaar die hun pand zelf bewonen als huurders.

roharro
Berichten: 13438
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

#2 , 11 dec 2012 11:05

Ja zoiets in de aard van de "groene dop" op stookolietanken.
Opmerking in de rand: enkele huurders hadden nooit onderhoud laten uitvoeren van de gasketels (gedurende jaren! , maar er was nooit een panne!). Ik heb dan het onderhoud laten uitvoeren, sedertdien zijn pannes legio. Blijkbaar kan het soms veiliger zijn die toestellen niet te laten aanraken door "onderhoudstechniekers".
Laatst gewijzigd door roharro op 11 dec 2012 12:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

freelance
Berichten: 2615

#3 , 11 dec 2012 12:41

Vroeger ( lang geleden) bestond er wel een systeem , waarbij in de stookruimte een "fiche" aanwezig was , die de technieker ieder jaar aanvulde , met datum. Tenminste wanneer het steeds dezelfde onderhoudsfirma betrof . Maar goede gebruiken gaan wel eens verloren.

roharro - vroeger nooit in panne . Iets wat goed werkt kun je beter afblijven ( technisch ) .Als de wetgever zich begint te bemoeien worden de vereisten steeds strenger . Alles moet zuiniger werken , met beter rendement . Maar oudere toestellen zijn daar vaak niet naar gebouwd . De energietoevoer en verbrandings regeling worden dan zodanig "dichtgeknepen " , en bij de minste onregelmatigheid slaat het toestel in alarm , of panne .
Wat een wet interessant maakt ,
is wat er in die wet , niet in staat .

Reclame

Terug naar “Praat café”