Kinderallimentatie

highlander
Topic Starter
Berichten: 1

Kinderallimentatie

#1 , 12 sep 2012 20:41

Hey wij stellen ons de vraag bij het volgende:
Mijn man heeft een dochter van 16 jaar uit een vorig huwelijk en betaald aan zijn ex 250 euro per maand kinderallimentatie. Ze zijn gescheiden met notaris en staat zo beschreven bij hem en dat hij moet betalen tot ze 18 jaar en werkt. Nu komt zijn dochter al een jaar of 4 niet meer naar ons is beginnen pubberen op 12 jarige leeftijd met vriendjes etc.... Ook waren er bij ons regels bij haar mama niet ... De problemen kwamen met ups en downs niet naar school gaan veel veranderen van school moeder trok er haar allemaal niks van aan. Tot vorig jaar niet veel van gehoord nu had ze toch een verstandig vriendje en is ze weer terug gekomen ook voor haar 2e stiefzusje te ontmoeten maar die relatie is jammer genoeg fout gelopen door de schuld van haar natuurlijk maar met die jongen hebben we nog contact zo komen we nog wat te weten. Nu komt het sinds een paar maanden heeft ze een nieuwe vriend die trouwens veel ouder is dan haar (35Jaar)!!!! en nog een kindje van schat ik een jaar of 4 heeft dus zij 16 jaar en hij 35 jaar met kindje. Dat wij al niet achter de relatie staan is een feit maar dat haar moeder er niet tegen is stoot ons tegen de borst oh ja ze zou er wel tegen zijn maar haar dochter had haar gezegd dat als ze hem niet meer mocht zien ze niet meer naar school zou gaan, nou ja dat deed ze zowieso al niet dus ??? Ze zou ondertussen al verloofd zijn ook met die persoon en bij hem inwonen en ze zou werk hebben is nu niet zeker of ze nog naar school gaat , zou haar laatste jaar zijn.
Nu wat zijn onze vragen:
Moeten wij nog allimentatie betalen als de dochter inwoont bij haar vriend?
Mag zij gaan inwonen bij haar vriend als minderjarige zonder toestemming van beide ouders ?
Mag zij als minderjarige trouwen zonder toestemming van beide ouders? Of is toestemming van de moeder voldoende?
Als zij trouwt moeten we dan nog allimentatie betalen??
Als blijkt dat ze nu als 16 jarige werkt en niet meer naar school gaat, moeten we dan nog allimentatie betalen tot haar 18jaar?

Hopelijk een spoedig antwoord :|
groetjes van verontrustende ouders

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 14 sep 2012 08:27

“Art.203.§ 1. De ouders dienen naar evenredigheid van hun middelen te zorgen voor de huisvesting, het levensonderhoud, de gezondheid, het toezicht, de opvoeding, de opleiding en de ontplooiing van hun kinderen. Indien de opleiding niet voltooid is, loopt de verplichting door na de meerderjarigheid van het kind...Art.205.De kinderen zijn levensonderhoud verschuldigd aan hun ouders en hun andere bloedverwanten in de opgaande lijn die BEHOEFTIG zijn...Art.207.De verplichtingen die uit deze bepalingen voortvloeien zijn WEDERKERIG.”(Burgerlijk Wetboek=B.W.).

‘Mijn man heeft een dochter van 16 jaar uit een vorig huwelijk’ + ‘Nu komt het sinds een paar maanden heeft ze een nieuwe vriend die trouwens veel ouder is dan haar (35Jaar)’ + ‘ Ze zou ondertussen al...bij hem inwonen enben is nu niet zeker of ze nog naar school gaat’.

Werken,inwonen bij haar vriend,trouwen OP ZICH ontheffen u niet van de verplichtingen uit voornoemde art.203 en 205.

“Art.372.Een kind blijft onder het GEZAG van zijn ouders tot aan zijn meerderjarigheid...Art.374.§ 1. Wanneer de ouders niet samenleven, blijven zij het ouderlijk gezag gezamenlijk uitoefenen...”(B.W.).

“Art.5. § 1. De politierechtbank neemt kennis, op vordering van het openbaar ministerie, van de inbreuken op de verplichtingen opgelegd bij of krachtens de artikelen 1, 2 en 3 van deze wet die werden gepleegd door personen die de ouderlijke macht uitoefenen of in rechte of in feite de leerplichtige onder hun bewaring hebben. Deze inbreuken worden gestraft met een geldboete van 1 tot 25 frank voor elke minderjarige waarvoor een inbreuk wordt vastgesteld. Bij herhaling kunnen de geldboeten worden verdubbeld of kan een gevangenisstraf van één dag tot één maand worden uitgesproken. Opdat er herhaling zij, volstaat het dat de vervolgde persoon in de twee vorige jaren reeds tenminste éénmaal werd veroordeeld krachtens een bepaling van deze wet, voor afwezigheden van dezelfde minderjarige...§ 4. Het openbaar ministerie kan inbreuken op de verplichtingen van deze wet die werden begaan door de personen die de ouderlijke macht uitoefenen of in rechte of in feite de leerplichtige onder hun bewaring hebben voorleggen aan de jeugdrechtbank, die maatregelen kan bevelen ten aanzien van de ouders, zoals voorzien in de wet van 8 april 1965 op de jeugdbescherming...”(29 JUNI 1983. - Wet betreffende de leerplicht).
Zie zo nodig ook : DUPONT,C.,Schoolverzuim en leerplicht,T.O.R.B. 1996-97,54-56.

Ook uw man dient zijn ouderlijk gezag aan te wenden om door zijn dochter voornoemde leerplicht en verblijfsplicht in de ouderlijke woning te DOEN naleven

Verzet uw minderjarig kind zich onrechtmatig tegen het ouderlijk gezag,vorder dan bij de jeugdrechtbank desnoods de maatregelen vermeld in art.37 van de Jeugdbeschermingswet 8 april 1965 en eventueel wijziging van de verblijfsregeling.

“Art.375.Verkrachting is elke daad van seksuele penetratie van welke aard en met welk middel ook, gepleegd op een persoon die daar niet in toestemt...Als verkrachting met behulp van geweld wordt beschouwd elke daad van seksuele penetratie, van welke aard en met welk middel ook, die gepleegd wordt op de persoon van een kind dat de volle leeftijd van veertien jaar niet heeft bereikt. In dat geval is de straf opsluiting van vijftien tot twintig jaar...”(8 juni 1867 Strafwetboek).

Een kind dat de volle leeftijd van veertien jaar niet heeft bereikt kan dus niet en daarna wel daarin toestemmen.

“Art.144.Niemand mag een huwelijk aangaan voor hij de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt.Art.145.Om gewichtige redenen kan de jeugdrechtbank de in het vorige artikel vervatte verbodsbepaling opheffen...”(B.W.).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Franciscus
Berichten: 39724
Juridisch actief: Nee

#3 , 14 sep 2012 17:26

Toch eens een babbeltje gaan maken met de sociale dienst van de jeugdpolitie van de gemeente waar dochter is ingeschreven.

Reclame

Terug naar “Andere”