Ex betaalt wagen niet af

haacee
Topic Starter
Berichten: 8

Ex betaalt wagen niet af

#1 , 11 jun 2007 15:46

Een koppel koopt een wagen op afbetaling. Bij scheiding wordt geregeld dat de vrouw de wagen krijgt. Zij betaalt hem 5000 Euro (de helft van de waarde van de wagen op dat moment) en zet de wagen op haar naam. Zo staat het ook in de akte van de scheiding. Ervanuitgaande dat alles bij de notaris geregeld was, krijgt hij na een half jaar een aanmaning dat de lening niet wordt afbetaald (blijkt dat haar geld op is). Kan de man nog aansprakelijk gesteld worden als de vrouw de afbetalingen niet uitvoert? Ze zijn enkel nog maar feitelijk gescheiden. Zij moeten nog 2 keer opgeroepen worden om voor te komen voor de rechtbank. Maar het staat wel in de akte dat zij de auto neemt.

Weet er iemand raad?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 13 jun 2007 10:32

?Art.1287.De echtgenoten die besloten hebben tot echtscheiding door onderlinge toestemming over te gaan, moeten hun wederzijdse rechten waaromtrent het hun evenwel vrijstaat een vergelijk te treffen, vooraf regelen...?(Gerechtelijk Wetboek).

?wederzijdse rechten? omvat ook deze betreffende de lopende leningen.Deze regeling is evenwel niet tegenwerpbaar aan derden zoals aan de uitlener.

?het staat wel in de akte dat zij de auto neemt? wijzigt niets aan de lening die de partners samen aangingen om de wagen te kopen.De man kan dus nog aansprakelijk gesteld worden als de vrouw de afbetalingen niet uitvoert.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”