stedenbouwkundige aanvraag

PASCAL.032
Topic Starter
Berichten: 126
Locatie: Antwerpen

stedenbouwkundige aanvraag

#1 , 30 jan 2012 22:43

Kan mij iemand hier raad geven;

Ik heb in 2007 een gebouw gekocht met 8 studio’s.
In 2008 deels gerenoveerd en comformiteitsattest verkregen.
Nu krijg ik van de politie afdeling leefmilieu te horen dat ik een regulatie moet aanvragen omdat de vorige eigenaar eigenlijk een eengezinswoning veranderde in aparte woongelegenheden zonder stedenbouwkundige aanvraag te doen.
Wat is dat eigenlijk ? hoe verloopt de procedure? Hoelang?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Jan S
Berichten: 397

#2 , 31 jan 2012 15:47

Art. 4.2.1. Niemand mag zonder voorafgaande stedenbouwkundige vergunning:
7° een woning opsplitsen of in een gebouw het aantal woongelegenheden die hoofdzakelijk bestemd zijn voor de huisvesting van een gezin of een alleenstaande wijzigen, ongeacht of het gaat om een eengezinswoning, een etagewoning, een flatgebouw, een studio of een al dan niet gemeubileerde kamer;
Onderafdeling 4. Regularisatievergunningen
Art. 4.2.24. §1. Een regularisatievergunning is een stedenbouwkundige vergunning of een verkavelingsvergunning die tijdens of ná het verrichten van vergunningsplichtige handelingen wordt afgeleverd.
Bij de beoordeling van het aangevraagde worden de actuele regelgeving, stedenbouwkundige voorschriften en eventuele verkavelingsvoorschriften als uitgangspunt genomen.

§2. Een aanvraag tot regularisatie bevat een afschrift van eventuele processen-verbaal, administratieve beslissingen en rechterlijke beslissingen met betrekking tot de constructie, dewelke ter kennis van de aanvrager werden gebracht.

§3. Het niet vervolgen van een inbreuk door de overheid, wettigt op zich de regularisatie niet.
De sanctionering van een inbreuk sluit een regularisatie niet uit.

§4. De regularisatievergunning wordt afgeleverd met inachtneming van de gebruikelijke beoordelingscriteria en conform de gebruikelijke vergunningsprocedure. Aan de vergunning kunnen de voorwaarden en lasten, vermeld in artikel 4.2.19 en 4.2.20, worden verbonden. Onverminderd de gebruikelijke verplichtingen tot de organisatie van een openbaar onderzoek over een vergunningsaanvraag, geldt dat alleszins een openbaar onderzoek moet worden ingericht indien het voorwerp van de regularisatieaanvraag gelegen is in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
De bovenvermelde procedure (= indienen stedenbouwkundige aanvraag -vroegere bouwaanvraag-) duurt, afhankelijk van het al dan niet ontvoogd zijn van de betrokken gemeente, respectievelijk 75 dagen of 105 dagen. De formulieren vindt u hier terug: http://www.ruimtelijkeordening.be/Defau ... abid=13826
Bovenstaand bericht omvat enkel mijn persoonlijk visie en geen sluitend juridisch advies.
Raadpleeg ook steeds de bevoegde overheid.

sniper
Berichten: 780
Locatie: meetkerke

#3 , 31 jan 2012 18:37

waarom heeft de dienst stedenbouw hier geen melding van gemaakt bij de verkoop
dan moet er immers een document van hen komen die de toestand omschrijft
de notaris had moeten zien dat er iets niet in orde was
ofwel is het zoals bij stedenbouw blankenberge dat ze het zelf niet weten en nadien moeilijk doen om hun eigen fouten te verdoezelen (geen fictie, maar realiteit)
beter een slechte dag op zee,
dan een goede dag op het werk

Reclame

Terug naar “Kopen”