de consument heeft het recht af te zien van verdere aankoop en dit aan de verkoper mede te delen binnen de 14 dagen na ontvangst van de goederen.
en is dat dan zo moeilijk. dit klantennummer staat op de factuur en als je mailt krijg je binnen de 48 uur reactie in het nederlandse-mailen kan je enkel door te registreren met een correcte klantnummer.
Is in overtreding met de wet op marktpraktijken:bij elke reeks van atlas is het duidelijk dat je intekent op een reeks . bij elke levering van een een pakketje staat echter duidelijk vermeld op de factuur:
de consument heeft het recht af te zien van verdere aankoop en dit aan de verkoper mede te delen binnen de 14 dagen na ontvangst van de goederen.
factuur zit bij de eerste bestelling die de klant wel gevraagd heeft. klant bestelt en vraagt wel degelijk zelf de eerste zending van een reeks. en is hierbij bij de bestelling van op de hoogteIndien de consument niet heeft gevraagd om bijkomende zendingen, moet hij deze niet betalen, of opzeggen. Dit vermelden op de eerste factuur is niet voldoende: de consument moet bij de eerste bestelling hier van op de hoogte zijn.
zie niet in waarom dit hier van toepassing is. klant vraagt eerste zending en dus abonnement op de reeks maar kan elk moment beslissen niks meer te ontvangen.Stilzwijgend instemmen is hier niet aan de orde, de consument moet zelf om het product vragen (of expliciet akkoord gaan met het aanbod). Ook de verplichting bij de consument leggen om een abonnement op te zeggen kan niet, [b]daar hij hier nooit om gevraagd heeft.[/b]
denk niet dat atlas hier moet vrezen voor economische inspectie want art.94/6 gaat hier niet op. maar zal waarschijnlijk ook niet veel problemen maken om deze 1 zending als de klant niet betaalt en dit beschouwen als opzegging van het abonnementvia mail bewijs vragen van bestelling (met bovenstaande tekst uit de wet in bijlage) van de bijkomende zending, met economische inspectie in CC (wordt dan meteen als klacht behandeld daar). Meteen antwoord dat mijn abonnement was opgezegd, en ik niet diende te betalen voor de reeds ontvangen.
Indien de klant enkel de eerste zending vraagt, maakt het niet uit wat er op de factuur staat (buiten het te betalen bedrag natuurlijk). Het ontvangen van de factuur met deze mededeling bewijst niet dat de klant om een abonnement heeft gevraagd.factuur zit bij de eerste bestelling die de klant wel gevraagd heeft. klant bestelt en vraagt wel degelijk zelf de eerste zending van een reeks. en is hierbij bij de bestelling van op de hoogteIndien de consument niet heeft gevraagd om bijkomende zendingen, moet hij deze niet betalen, of opzeggen. Dit vermelden op de eerste factuur is niet voldoende: de consument moet bij de eerste bestelling hier van op de hoogte zijn.
Klant heeft enkel om eerste zending gevraagd, en niet om abonnement. Indien de klant niet duidelijk om abonnement vraagt, heeft hij er geen. Hij hoeft er dus ook geen op te zeggen.zie niet in waarom dit hier van toepassing is. klant vraagt eerste zending en dus abonnement op de reeks maar kan elk moment beslissen niks meer te ontvangen.Stilzwijgend instemmen is hier niet aan de orde, de consument moet zelf om het product vragen (of expliciet akkoord gaan met het aanbod). Ook de verplichting bij de consument leggen om een abonnement op te zeggen kan niet, daar hij hier nooit om gevraagd heeft.
klant hier heeft zelf naar atlas gebeld voor het ontvangen van die eerste reeks, heeft dus niks ongevraagd gekregen. heeft daarna wel niet opgezegd wat hijzelf gevraagd heeft.
Ik denk dat dit eerder te maken heeft met het feit dat ze weten dat ze fout bezig zijn, en dus bij een rechtszaak tegen een muur zullen lopen. En vragen om betaling blijf je nog een tijdje ontvangen, zelfs van incasso's (en die werken ook niet gratis).nu zal het bij atlas wel duidelijk zijn dat hij geen abonnement op die reeks wil en zal hij geen verdere auto's meer ontvangen. bij max 2 maal niet betaling stopt immers het toezenden van verdere pakketjes.
Er is een dossier lopende bij economische inspectie over deze firma. Nu is het nog te vroeg om te weten wat hier de resultaten van gaan zijn. Bovendien zijn zij gevestigd in Zwitserland, en denk ik dat ze niet te veel schrik hebben van de Belgische autoriteiten.denk niet dat atlas hier moet vrezen voor economische inspectie want art.94/6 gaat hier niet op. maar zal waarschijnlijk ook niet veel problemen maken om deze 1 zending als de klant niet betaalt en dit beschouwen als opzegging van het abonnementvia mail bewijs vragen van bestelling (met bovenstaande tekst uit de wet in bijlage) van de bijkomende zending, met economische inspectie in CC (wordt dan meteen als klacht behandeld daar). Meteen antwoord dat mijn abonnement was opgezegd, en ik niet diende te betalen voor de reeds ontvangen.
wil hier geen polemiek of het verdedigen van een eventuele onwettige praktijk maar dit blijft onjuist. met het aanvragen (dus niks wordt ongevraagd opgestuurd) van dit kennismakingpakket vraagt de klant wel degelijk naar een reeks, die hij simpelweg opzegt als hij niks meer wil. de klant verbindt zich enkel tot dit eerste pakket..en te laten weten dat hij verder niks meer wil. dan is dit kennismakingpakket nog steeds vrijblijvend en laat je weten dat je niks meer wil. dit laten weten hoort ook tot de verbintenis. volgens jouw redenering hoef ik dan ook niet op te zeggen na een 5de of 10de zending en hoewel dan reeds 4 of 9 zendingen al betaald heb , mag ik volgende zendingen ook als ongevraagd beschouwen en onbetaald behouden. eigenlijk zeg je dat je nooit moet opzeggen en alle zendingen als ongevraagd onbetaald mag behouden want door het betalen van die eerste facturen wordt niet bewezen dat je een abonnement hebt gevraagd ( je eigen woorden).Indien de klant enkel de eerste zending vraagt, maakt het niet uit wat er op de factuur staat (buiten het te betalen bedrag natuurlijk). Het ontvangen van de factuur met deze mededeling bewijst niet dat de klant om een abonnement heeft gevraagd.
Woorden zoals "vrijblijvend" en "kennismakingspakket" verwijzen hiernaar: de klant verbindt zich enkel tot dit eerste pakket.
De klant verbindt zich enkel tot het eerste pakket. Waar haal je het idee vandaan dat hij akkoord gaat met "te laten weten dat hij verder niks meer wil" (tenzij dit duidelijk vermeldt wordt voor de bestelling, dan heb je gelijk)?met het aanvragen (dus niks wordt ongevraagd opgestuurd) van dit kennismakingpakket vraagt de klant wel degelijk naar een reeks, die hij simpelweg opzegt als hij niks meer wil. de klant verbindt zich enkel tot dit eerste pakket..en te laten weten dat hij verder niks meer wil. dan is dit kennismakingpakket nog steeds vrijblijvend en laat je weten dat je niks meer wil. dit laten weten hoort ook tot de verbintenis.
Door het betalen van enkel de eerste factuur, is enkel te bewijzen dat je akkoord ging met deze eerste zending. Door het betalen van een navolgende factuur, ga je wel akkoord met het abonnement, en dien je correct op te zeggen. Nergens heb ik beweert dat je zomaar, na enkele zendingen te betalen, mag stoppen met betalen. Het gaat hier ook enkel over de eerste (en ik kan dit niet genoeg benadrukken) vrijblijvende zending, dus zonder verdere verplichtingen voor de klant.volgens jouw redenering hoef ik dan ook niet op te zeggen na een 5de of 10de zending en hoewel dan reeds 4 of 9 zendingen al betaald heb , mag ik volgende zendingen ook als ongevraagd beschouwen en onbetaald behouden. eigenlijk zeg je dat je nooit moet opzeggen en alle zendingen als ongevraagd onbetaald mag behouden want door het betalen van die eerste facturen wordt niet bewezen dat je een abonnement hebt gevraagd ( je eigen woorden).
Dienstencontracten zijn geregeld bij wet:Ik kan "rechtvaardig" wel volgen in de redenering. Als je een contract afsluit met electrabel / belgacom / enz... wordt er ook van je verwacht dat je ZELF opzegt als je hun diensten niet meer wenst. Als je de redenering zou doortrekken dat een klant niets mag verkocht worden dat hij zelf achteraf moet opzeggen, zou dit betekenen dat deze nutsbedrijven ook fout bezig zijn?
Eigenlijk kunnen we hier niets met zekerheid over zeggen. Het volstaat dat de bediende van Atlas Editions telefonisch aan de koper gezegd heeft: "U weet dat u hiermee intkenet op een reeks, en indien u geen verdere bestellingen wenst te ontvangen, moet u dit opzeggen. U vind de nodige informatie hierover in uw eerste zending." En als de koper daarmee akkoord gegaan is, is dit een geldige mondelinge overeenkomst.De klant verbindt zich enkel tot het eerste pakket. Waar haal je het idee vandaan dat hij akkoord gaat met "te laten weten dat hij verder niks meer wil" (tenzij dit duidelijk vermeldt wordt voor de bestelling, dan heb je gelijk)?
Neen, dan is er een getekend contract tot abonnement. Dat is er hier duidelijk niet.Als je een contract afsluit met electrabel / belgacom / enz... wordt er ook van je verwacht dat je ZELF opzegt als je hun diensten niet meer wenst. Als je de redenering zou doortrekken dat een klant niets mag verkocht worden dat hij zelf achteraf moet opzeggen, zou dit betekenen dat deze nutsbedrijven ook fout bezig zijn?