creatie,
Tegenwoordig wordt er door de rechtbank de voorrang gegeven aan de regeling die je ex voorstelt. Wat de heren hier dus proberen te zeggen, is dat je ex een grote kans heeft om dit te bekomen, tenzij er sprake kan zijn van een extreme leefsituatie. Misschien nog niet nu, maar zeker wel vanaf ze ouder zijn (sommige rechter kennen dit niet toe onder de 3 jaar, anderen wel). Aangezien je ex ze nu nog niet gezien heeft, zal de rechtbank normaal gezien voorkeur geven aan een geleidelijke opbouw. Eerst een dagje, dan met overnachting en zo tot week/week. Of jij al dan niets wilt van de vader, doet niet ter zake. Het zijn zijn kinderen, hij heeft ze erkend, dus hij heeft plichten(alimentatie) en rechten (kinderen zien).
Let wel: Niemand kan je dit met zekerheid zeggen, het is de rechter die beslist en het kan dus alle richtingen uit. Ik geef je alleen maar mee wat er ''normaal gezien'' van toepassing zou zijn. Lucke hier (en voorlopig ook nog mijn vriend) kan (kunnen) echter getuigen dat het niet altijd zo, wat een in mijn ogen een zeer spijtige zaak is. Je maakt die kinderen met twee, dan zorg je er ook met twee voor. Het is niet aan de ene ouder om contact met de andere te verbieden.
En daarbij nog even een waarschuwing: Als je weigert aan je ex om zijn kinderen te zien, ben je niet-wettelijk bezig. Geen enkele ouder heeft het recht om een contactverbod op te leggen. Vraag dat maar aan de ex van mijn vriend. Die dacht wel dat ze dat kon, de rechter was niet mals voor haar
Toevoeging: Zoals hierboven ook al aangehaald, maakt het niets uit of je getrouwd was of samenwoonde.