HUURINKOMSTEN BIJ ECHTSCHEIDING

belle1970
Topic Starter
Berichten: 47

HUURINKOMSTEN BIJ ECHTSCHEIDING

#1 , 18 mar 2007 00:21

Ik heb in augustus de echtelijke woning verlaten . Mijn ex woont voorlopig nog in ons huis . Naast ons huis staat een schuur die wij verhuren aan de Vlaamse gemeenschap ( de werkgever van mij ex )
OP dit moment krijgt hij al deze inkosten . Kan ik daar eveneens aanspraak maken opde helft van dat geld bij de verdeling ??

OOk heb ik nog een vraag in verband met het feit dat hij in de woning woont , krijg ik een compensatie ingeld bij de verdeling omdat hij nog steeds in de woning woont ? HIj betaald wel de lening . Maar die bedraagt de helft van wat ik als huurgeld moet betalen ... + dat hijde kinderen ten laste heeft gekregen van de vrederechter en dan nog eens het kindergeld VOLLEDIG ... Maar we hebben wel co ouderschap !!

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 19 mar 2007 12:30

Indien later een echtscheiding door onderlinge toestemming tot stand komt dan dient alles door OVEREENKOMST geregeld.

Indien later een echtscheiding op grond van feiten tot stand komt dan geldt ?Art.1278.Het vonnis of arrest waarbij de echtscheiding wordt uitgesproken,heeft...Ten aanzien van de echtgenoten, wat hun GOEDEREN betreft, werkt het terug tot op de dag waarop de vordering is ingesteld...?(Gerechtelijk Wetboek).

Dit houdt in dat woning,lening,schuur ?gemeenschappelijk vermogen? blijven zolang de vordering tot echtscheiding niet is ingesteld en dat het eigen vermogen van een der echtgenoten daarvoor geen vergoeding verschuldigd is aan dit ?gemeenschappelijk vermogen?.

?Art.213.Echtgenoten zijn jegens elkaar tot samenwoning verplicht; zij zijn elkaar getrouwheid, HULP en bijstand verschuldigd.?(Burgerlijk Wetboek).

De rechter kan als ?voorlopige maatregel? het gebruiksrecht en de schuldaflossing door de andere echtgenoot doen gelden als HULPverlening tussen echtgenoten(Luik 2 oktober 1990,Rev.trim.dr.fam. 1991,367;Rb.Brussel 16 december 1994,Div.Act. 1996,104;Gent 8 januari 1999,T.Not. 2000,308;Rb.Verviers 30 april 2001,T.B.B.R. 2002,126).

?Art.1253quater.Wanneer de vorderingen gegrond zijn op de artikelen...223(=voorlopige maatregelen)...van het Burgerlijk Wetboek:..e) kan elk der echtgenoten te allen tijde in dezelfde vorm WIJZIGING of intrekking vorderen van de beschikking...?(Gerechtelijk Wetboek).

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”