Indien later een echtscheiding door onderlinge toestemming tot stand komt dan dient alles door OVEREENKOMST geregeld.
Indien later een echtscheiding op grond van feiten tot stand komt dan geldt ?Art.1278.Het vonnis of arrest waarbij de echtscheiding wordt uitgesproken,heeft...Ten aanzien van de echtgenoten, wat hun GOEDEREN betreft, werkt het terug tot op de dag waarop de vordering is ingesteld...?(Gerechtelijk Wetboek).
Dit houdt in dat woning,lening,schuur ?gemeenschappelijk vermogen? blijven zolang de vordering tot echtscheiding niet is ingesteld en dat het eigen vermogen van een der echtgenoten daarvoor geen vergoeding verschuldigd is aan dit ?gemeenschappelijk vermogen?.
?Art.213.Echtgenoten zijn jegens elkaar tot samenwoning verplicht; zij zijn elkaar getrouwheid, HULP en bijstand verschuldigd.?(Burgerlijk Wetboek).
De rechter kan als ?voorlopige maatregel? het gebruiksrecht en de schuldaflossing door de andere echtgenoot doen gelden als HULPverlening tussen echtgenoten(Luik 2 oktober 1990,Rev.trim.dr.fam. 1991,367;Rb.Brussel 16 december 1994,Div.Act. 1996,104;Gent 8 januari 1999,T.Not. 2000,308;Rb.Verviers 30 april 2001,T.B.B.R. 2002,126).
?Art.1253quater.Wanneer de vorderingen gegrond zijn op de artikelen...223(=voorlopige maatregelen)...van het Burgerlijk Wetboek:..e) kan elk der echtgenoten te allen tijde in dezelfde vorm WIJZIGING of intrekking vorderen van de beschikking...?(Gerechtelijk Wetboek).
Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) in
http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.