bewijsstukken aankopen voor ouders

tristanisolde
Topic Starter
Berichten: 3

bewijsstukken aankopen voor ouders

#1 , 16 jun 2011 16:57

Omdat mijn ouders ernstig ziek waren deed ik allerlei boodschappen voor hen waarbij ik steeds de kastickets overhandigde aan moeder en wij samen de bedragen of een som geld dat ik voorschoot noteerden in een boekje. Na een zekere tijd werden deze dan terugbetaald en ondertekende moeder het boekje "met gelezen en goedgekeurd". De kastickets (vanaf 2004) zijn vergaan en vele zijn per ongeluk weggegooid door hun huishoudhulp.
Nu verblijft moeder in een rvt en is een opleg van 500 € (afkomstig van vruchtgebruik huis) noodzakelijk om de verblijf -en medicatiekost te betalen. Alle bijkomende kosten o.a. kleding voor moeder, worden door mij betaald. Alles wordt onmiddellijk genoteerd, met moeder nagekeken en ondertekend. Ik wens te benadrukken dat alles 100% correct werd genoteerd en meer dan eens kleinere aankopen niet noteerde dewelke ik dus ook niet aangerekend heb.
Zojuist las ik op het forum dat alle kastickets, ook van kleding enz. moeten bewaard worden om later als bewijsmateriaal te kunnen voorleggen.
Mijn vraag : Is een schriftje of bevestiging op papier van moeder voldoende geldig ? Wat kan moeder en/of ik nog doen ?

Ik heb nog een zus die haar ouders letterlijk in de kou liet (laat) staan en mij als nakomer in het gezin steeds vernederd en verwenst heeft. Nu ze benadeeld is door haar vader zijn laatste wilsbeschikking, wil ze zich wreken door mij met alles en nog wat te pesten en mij te beschuldigen met geld van mijn ouders weg te zijn !

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 18 jun 2011 09:52

“Art.1993.Ieder lasthebber is gehouden rekenschap te geven van de uitvoering van zijn opdracht, en aan de lastgever verantwoording te doen van al hetgeen hij krachtens zijn volmacht ontvangen heeft, al was ook het door hem ontvangene aan de lastgever niet verschuldigd.”(Burgerlijk Wetboek).

Bij overlijden van de lastgever kunnen ook diens rechtsopvolgers voornoemde verantwoording eisen.

"gelezen en goedgekeurd" ondertekend na de gedetailleerde opsomming van de uitgaven in uw boekje kan in de gegeven omstandigheden volstaan als verantwoording en bewijs van levering en betaling.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Creatief
Berichten: 2521

#3 , 18 jun 2011 18:48

De ondertekening door je moeder kan inderdaad als oké beschouwd worden, maar toch dring ik er op aan om de kastickets bij te houden! Ook eventuele digitale foto's van de aangekochte stukken zijn een hulpmiddel om je later te verantwoorden.

Indien er zo veel wantrouwen is, dan zou ik er eerder voor opteren een extern bewindvoerder te laten aanstellen door het vredegerecht. Als er een bewindvoerder wordt aangesteld, dan kan je de kastickets aan hem overhandigen. Hij betaalt dan ook alle rekeningen, maar heeft een "maat" bij de uitgaven. Hij moet toekomen met de centen van je moeder. Van al de uitgaven moet hij verantwoording afleggen bij de vrederechter. Dit gebeurt 2 x per jaar.

Op deze manier ben jij verlost van beschuldigingen. Je hoeft je dan van niets meer aan te trekken.

Reclame

Terug naar “Andere”