echtsheiding en co-ouderschap.

laura
Topic Starter
Berichten: 4

echtsheiding en co-ouderschap.

#1 , 10 dec 2006 16:31

hallo allemaal ik ga probern een lang verhaal kort te maken.
na een huwelijk van 10 jaar ben ik erachter gekomen dat mijn ex me al ongeveer 1 jaar bedroog maar ik wou alle alles nog een kans geven voor de kinderen.maar na een tijdje leerde ik een heel leuke vrouw kennen die mij echt het gevoel gaf dat ik terug het waard was te leven,dus na veel wikken en wegen heb ik dan de knoop doorgehakt en ben ik thuis weggegaan.
dus ja ik ben de slechte nu in iedereen zijn ogen want mijn ex haar minnaar heeft haar gedump van zodra ik de deur uit was en mijn ex leigt tegen iederene af dat ze een minaar gehad heeft,dus wat bijna 3 jaar geleden gestar is al een scheiding met EOT is nu uitgemond in een echte vechtscheiding met voor haar de kinderen en mij zoveel mogelijk geld als ze kan aftroggelen als inzet.
van mij kreeg ze ons gezammelijk huis voor 10.000 euro en ik wou gewoon mijn kledij en 1 van de 2 auto`s.
nu is heel de zaak nog eens voor de rechtbank gekomen en zou ik normaal deze maand een uitspraak moeten hebben ivm het huis want mevrouw wil mij geen cent geven voor het huis,terwijl ik er wel 12 jaar in mee betaalt heb en volledig bijna gerenoveerd heb.
nu zit ik er eigenlijk wel een beetje mee want zij pakt mij erop dat ik een neiuwe relatie heb en dus voor alle gerechtskosten gaat moeten opdraaien(terwijl ik wel een getuigenis afgeven heb van iemand die weet had van haar minaar).
ook zegt ze dat ik haar geen huur kan vragen voor nog in ons huis te wonen omdat onze belastingen al 2 jaar gedeeld worden maar dat zij dus wel van 2 de helft van de woninghuur terug eist van mij??
heeft iemand hier ervaring mee?ik zit een beetje in een dipje mometeel.
grts

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roderidder
Berichten: 2946
Contacteer: Website

#2 , 10 dec 2006 21:16

laura,

Al eens contact genomen met een advocaat?
Wat was/is zijn advies?

RR

laura
Topic Starter
Berichten: 4

#3 , 11 dec 2006 07:14

laura,

Al eens contact genomen met een advocaat?
Wat was/is zijn advies?

RR
heel eerlijk ik heb een duur advocaat maare voor info of interesse in de zaak is het nul!en ik heb echt de centen niet om terug van nul te beginnen met een nieuwe advocaat heeft me nu al 3000 euro ongeveer gekost in de 2c jaar dat de echtscheiding bezig is vandaar dat ik er zo mee inzit met de uitspraak nu als hij er zijn voeten aan geveegd heeft.
grt

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 12 dec 2006 10:38

?Art.1280 De voorzitter van de rechtbank..., rechtsprekend in kort geding, neemt, in iedere stand van het geding, tot de ontbinding van het huwelijk op verzoek van de partijen of van een van de partijen...kennis van de VOORLOPIGE maatregelen die betrekking hebben op de persoon, op het levensonderhoud en op de goederen, zowel van de partijen als van de kinderen...De artikelen 1253sexies, ? 1, 1253septies, eerste lid, en 1253octies zijn van toepassing wanneer verbod is gevorderd of uitgevaardigd om voor hypotheek vatbare goederen te vervreemden of met hypotheek te bezwaren; artikel 224 van het Burgerlijk Wetboek is mede van toepassing.De zaak blijft, tot de ontbinding van het huwelijk tijdens de hele echtscheidingsprocedure, aanhangig bij de voorzitter van de rechtbank of de rechter die het ambt van voorzitter waarneemt.Onverminderd een nieuwe dagvaarding of een vrijwillige verschijning der partijen, kan de zaak binnen 15 dagen voor de rechter worden gebracht doordat ??n van de partijen haar conclusies op de griffie neerlegt.?(Ger.W.=Gerechtelijk Wetboek).

De voorzitter kan dus geen niet-voorlopige maatregelen treffen.Hij kan wel,TOT de echtscheiding,het GEBRUIKSRECHT van de gezinswoning toewijzen aan ??n echtgenoot en dit gebruiksrecht AL DAN NIET doen gelden als hulpverlening tussen echtgenoten(Luik 2 oktober 1990,Rev.trim.dr.fam. 1991,367;Rb.Brussel 16 december 1994,Div.Act. 1996,104;Gent 8 januari 1999,T.Not. 2000,308;Rb.Verviers 30 april 2001,T.B.B.R. 2002,126).Echtgenoten kunnen mekaar niet VERHUREN wat tot hun ?gemeenschappelijk vermogen? behoort.

?Art.1017.Tenzij...verwijst ieder eindvonnis...de in het ongelijk gestelde partij in de kosten...?(GerW).

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) in http://just.fgov.be

Terug naar “Echtscheiding”