Onterecht ontslag

jantje3
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Onterecht ontslag

#1 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 16:21)

Werkte 11 jaar bij het bedrijf van 200 werknemers en bedienden samen,sinds 2 jaar nieuwe baas en doet niet anders dan mensen ontslaan om verschillende redenen in de meeste gevallen onterecht .Ik ben nr 32 die zijn ontslag gekregen heb ,en zo zijn er nog vele zelf vertrokken door dat ie deze personen die 20 a 30 jaar een moeilijke job doen die niet zomaar vervangen kan worden van vandaag op morgen gewoon aan de band zet .( weg pesten )Ik zelf heb in die 11 jaar ieder jaar een goede evaluatie gehad nooit een aangetekende brief gehad nooit is er iets gezegd geweest over mij bij vertrouwenspersoon of preventieadviseur heb 11 jaar alle feestdagen gewerkt altijd geweest als iemand ziek was of zo. Werkte in de nacht en onze ploeg kwam zeer goed met elkaar overeen want ieder jaar kwamen we samen om eens te gaan eten met de vrouwen nooit geen problemen geweest. Nu zijn we met zijn 3 van de nacht zomaar op straat gezet ,zelfs iemand bij van 30 jaar dienst met als reden op onze c4 zwaar pesten en geen collegiaal gedrag tegenover de mensen in de nacht. Dus met zwaar pesten en geen collegiaal gedrag is normaal om dringende reden met slecht blaadje maar wij zijn nog onze maanden uitbetaald wat al niet met elkaar strookt.De vakbond van het werk durft niemand nog iets te zeggen want zo is er ook een ploegleider die vakbonds afgevaardige was en eens iets gezegd heeft op een ondernemings raad van vandaag op morgen ploegleider af was niet meer in de nacht en werken aan de band.Dan met de secretaris van de vakbond aangetekend brief verstuurd om meer uitleg en uitleg en bewijzen waarop hij moest antwoorden volgens cao. De brief die we gekregen hebben staat er niets zinnigs op als bewijs of ook maar iets tegen ons.Van ons 3 zijn de ene bij abvv en ik bij acv ,abvv heeft nu laten weten niet door te gaan , iedereen is bang van die baas of worden daar dingen onder tafel geregeld ? Zo zijn er ook mensen die 4/5 werken die 4 weken moeten werken en dan een week thuis ,zo staat dit niet in cao maar hij maakt zijn eigen wetten en niemand van vakbond reageert nog .In die 2 jaar dat de nieuwe baas er is kan je een vol boek schrijven.Weet dat we dit zelf voor de arbeidsrechtbank kunnen brengen maar dit ons veel geld kan gaan kosten .Wat zijn de volgende stappen die we best ondernemen om onze naam te zuiveren ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 13859
Juridisch actief: Nee

#2 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 16:31)

En een werkgever heeft wel altijd een reden tot ontslag, zeer raar dat de vakbond er niet naar jullie luistert, het moet toch zijn dat ze weten dat naar de rechtbank gaan eigenlijk geen zin heeft, er moet iets onwettelijk zijn eer je naar de rechter kan gaan
.
Als het ontslag wettelijk gebeurt wat kan de rechter daar dan aan doen? .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

jantje3
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 16:40)

Ben er volledig mee eens dat werkgever altijd reden heeft tot ontslag maar niet met voor ons zo zware beschuldigingen waar niets van waar is, maar bewijs dit maar eens dat je niets misdaan hebt .Maar moet de wergever dit ook niet kunnen bewijzen met harde bewijzen ?

Reclame

denlowie
Berichten: 13859
Juridisch actief: Nee

#4 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 16:46)

Je kan vragen om je ontslag te motiveren, en dan vraag je om zijn motivatie te bewijzen !
Wie A zegt moet ook B zeggen
Maar het kwaad is reeds geschied .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Gebruiker21
Berichten: 10802
Juridisch actief: Nee

#5 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 16:48)

met als reden op onze c4 zwaar pesten en geen collegiaal gedrag tegenover de mensen in de nacht. Dus met zwaar pesten en geen collegiaal gedrag is normaal om dringende reden met slecht blaadje
Niet noodzakelijk. Een werkgever hoeft u helemaal niet om dringende reden te ontslaan om deze reden. Hij zou dit kunnen, maar dan moet hij de procedure voor ontslag om dringende reden kunnen volgen (bijvoorbeeld de reden van ontslag binnen de zoveel dagen na de feiten aan u meedelen). Als hij die procedure niet KAN volgen (periode overschreden) of hij vind ontslag om dringende reden te zwaar voor dit pestgedrag, dan hoeft dit dus helemaal niet.
maar wij zijn nog onze maanden uitbetaald wat al niet met elkaar strookt.
Toch wel. Ontslag met uitbetaling verbrekingsvergoeding kan om gelijk welke reden gebeuren. Jij hoeft het zelfs niet eens te zijn met die reden. Zelfs als jij beweert dat je niet gepest hebt, dan toch is uw ontslag rechtsgeldig. Het enige dat je zou kunnen proberen is het inroepen van een "kennelijk onredelijk ontslag". Je moet dan BEWIJZEN dat dit ontslag kennelijk onredelijk is, en dat is in de meeste gevallen héél erg moeilijk.
Van ons 3 zijn de ene bij abvv en ik bij acv ,abvv heeft nu laten weten niet door te gaan , iedereen is bang van die baas of worden daar dingen onder tafel geregeld ?
Ik vermoed dat de vakbond beseft dat dit mogelijk een verloren zaak is...
Weet dat we dit zelf voor de arbeidsrechtbank kunnen brengen maar dit ons veel geld kan gaan kosten .Wat zijn de volgende stappen die we best ondernemen om onze naam te zuiveren ?
Tja, als de vakbond er niet wil mee verder gaan, is er niet veel anders mogelijk dan toch zelf naar de arbeidsrechtbank te stappen, vrees ik. Zoek u in dat geval een goede advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht.

Of het sop de kool waard is, durf ik sterk te betweifelen. Zoals gezegd: zolang je geen kennelijk onredelijk ontslag kan bewijzen, kan je niet erg veel beginnen...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Gebruiker21
Berichten: 10802
Juridisch actief: Nee

#6 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 16:51)

Je kan vragen om je ontslag te motiveren, en dan vraag je om zijn motivatie te bewijzen
Motiveren moeten ze doen, maar bewijzen niet echt. Bij een ontslag om dringende reden moet dit wel, bij een gewoon ontslag is opgave reden voldoende. De werknemer hoeft het zelfs niet eens te zijn met die reden. Als de werknemer kan BEWIJZEN dat de werkgever keihard liegt, maakt hij misschien een kans om kennelijk onredelijk ontsag in te roepen, maar ik geef hem weinig kans...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

denlowie
Berichten: 13859
Juridisch actief: Nee

#7 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 17:43)

Als de werknemer kan BEWIJZEN dat de werkgever keihard liegt, maakt hij misschien een kans om kennelijk onredelijk ontsag in te roepen, maar ik geef hem weinig kans...
Ik geef hem ook geen kans , anders had de vakbond zeker een zaak van gemaakt !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Gebruiker21
Berichten: 10802
Juridisch actief: Nee

#8 , 5 maand 2 weken geleden (01 feb 2019 19:15)

Als de TS hier mee verder gaat, zou de nieuwe baas zelf kunnen beweren dat de TS en zijn collega's hem zwaar viseerden wegens zijn nieuwe manier van aanpak. Daar heb je dan het "bewijs" voor de rechtbank. Dus neen, ik vrees dat de TS weinig kan doen.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”