grote problemen vinden akkoord

lmpj
Topic Starter
Berichten: 4

grote problemen vinden akkoord

#1 , 10 apr 2008 00:56

Sinds vorig jaar zijn er problemen in mijn huwelijk. In juni kwam ik er achter dat zij iemand anders had. Ik heb drie maand heel lastig gedaan, maar we zijn toch samen gebleven. We hebben samen ons huisje verder afgewerkt en in oktober samen met de twee kindjes (4 en 6) verhuisd.

Begin januari vertelde ze mij dat ze wou scheiden. Daar sta je dan. Ze heeft een advocaat. Ik ben eenmaal geweest, maar kan dit niet betalen. Zij wil een onderlinge toestemming, maar met haar eisen.

Kort samengevat :

-ik heb een inkomen dat rond de 2500 euro per maand bedraagt
-zij heeft een inkomen dat rond de 1500 euro per maand bedraagt

- ons huis moet verkocht worden, waarschijnlijk met verlies (alles was geleend, geen eigen inbreng). Ik moet in het huis blijven, zij verlaat dit eind mei 2008 : ze eist dat ik alle schulden verder zelf aflos tot verkoop woning en dan wil ze dat ik 2/3 van nog resterende schulden op mij pak en zij1/3. Als ik 1/2 zou vragen, dan vraagt zij alimentatiegeld (200 euro per maand)

- ze gaat akkoord met co-ouderschap met bilocatie. elk week/week. Ze vraagt kinderen bij haar ingeschreven, fiscaal voordeel bij haar, kindergeld bij haar en alimentatie van 100 euro per kind aan haar. Ze wil dat elk zijn eigen kleren koopt en dat alle andere kosten voor de kinderen gedeeld worden door twee

Ga ik niet akkoord met bovenvermelde, dan dagvaart ze mij voor rechtbank voor slagen en verwondingen. Ik zou haar begin januari geslagenhebben en ze zou hier een doktersbriefje van hebben. Nu, ik heb haar nooit geslagen, maar ik kan mij daar toch niet op verdedigen. Ook wordt ik door haar beschuldigd van diefstal, omdat ik eens wat wit papier van mijn werk heb meegenomen voor mijn kinderen op te tekenen, dus hierdoor riskeer ik wel degelijk ook nog mijn werk (is al zo bij de minste veroordeling) kwijt te raken.

wat moet ik doen? als ik akkoord ga met haar eisen dan betaal ik maandelijks meer dan dat ik verdien (voorlopig toch, hypotheek woning, alimentatie, + lopende maandelijkse rekekningen en lening auto) en dan heb ik zelfs niet genoeg om mezelf en de kinderen iets te eten te kunnen geven

ga ik niet akkoord, danvolgt de dagvaardiging waarbij er nog meer van mij geeist wordt (volledige schulden voor mij, 200 euro alimentatie per kind, 200 voor haar, kinderen een weeknd op twee) en raak ik misschien mijn werk kwijt.

Ik meldde reeds dat ik een advocaat bezocht, maar ik moest onmiddellijk 1800 euro storten en dat kan ik niet, dus moet ik mezelf verdedigen. HAAR ADVOCAAT WORDT DOOR EEN VRIEND VAN HAAR BETAALT? NET ZOALS DE BORG VANHAAR NIEUWE huurAPPARTEMENT

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Lex
Berichten: 3149
Locatie: N51° 13.797' E004° 26.612'

#2 , 10 apr 2008 09:34

Ik meldde reeds dat ik een advocaat bezocht, maar ik moest onmiddellijk 1800 euro storten...
Zoek een andere advocaat!

Vragen is niet het zelfde als KRIJGEN!
Indien mogelijk laat overspel vaststellen!

In geval van zware fout krijgt ze, voor haar zelf, geen centiem onderhoudsgeld.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 11 apr 2008 12:08

Echtscheiding door onderlinge toestemming is niet de enige manier om uit de echt te scheiden.Stelt de tegenpartij te hoge eisen dan kan ook echtscheiding gevorderd worden op grond van ‘onherstelbare ontwrichting’.

“Art.229.§ 1. De echtscheiding wordt uitgesproken wanneer de rechter vaststelt dat het huwelijk onherstelbaar ontwricht is...§ 3. De onherstelbare ontwrichting bestaat ook wanneer de aanvraag wordt gedaan door één enkele echtgenoot na meer dan één jaar feitelijke scheiding of wanneer de aanvraag tot tweemaal toe werd gedaan overeenkomstig *artikel 1255, § 2, van het Gerechtelijk Wetboek.”(B.W.=Burgerlijk Wetboek).

* “Art.1255...§ 2. Indien de echtscheiding gevorderd wordt door één van de echtgenoten met toepassing van artikel 229, § 3, van het Burgerlijk Wetboek, spreekt de rechter de echtscheiding uit als hij vaststelt dat de partijen sinds meer dan één jaar feitelijk gescheiden zijn.Als de partijen niet langer dan een jaar feitelijk gescheiden zijn, stelt de rechter een nieuwe zitting vast. Deze heeft plaats op een datum die onmiddellijk volgt op het verstrijken van de termijn van een jaar, of een jaar na de eerste zitting. Tijdens deze zitting spreekt de rechter de echtscheiding uit indien een van de partijen erom verzoekt.”(Gerechtelijk Wetboek).

U kan dus nu reeds echtscheiding vorderen op grond van art.229,§3 alhoewel er nog geen jaar feitelijke scheiding is.‘zij verlaat dit eind mei 2008’ dient vastgesteld door domiciliewijziging opdat er feitelijke scheiding zou zijn.

“Art.1256.Op ieder ogenblik kunnen de partijen de rechter verzoeken hun overeenkomsten te homologeren over de voorlopige maatregelen met betrekking tot de persoon, het levensonderhoud en de goederen van de echtgenoten of van hun kinderen...Bij gebrek aan een overeenkomst of in geval van een gedeeltelijke overeenkomst wordt de zaak, op verzoek van één van de partijen, verwezen naar de eerst nuttige zitting van de zaken in kort geding, voor zover deze nog niet is ingeschreven op de rol van de zaken in kort geding. Artikel 803 is van toepassing.”(Ger.W.=Gerechtelijk Wetboek).

Tijdens deze zitting kan u voorlopige maatregelen vragen zoals,schorsing van de samenwoningsplicht,gebruik van de echtelijke woning,ouderlijk gezag over de kinderen en onderhoudsgeld,voorlopige uitkering tot levensonderhoud tussen echtgenoten,enz.

”Art.301...§ 2. Bij gebrek aan overeenkomst zoals bedoeld in § 1, kan de rechtbank in het vonnis dat de echtscheiding uitspreekt of bij een latere beslissing, op verzoek van de behoeftige echtgenoot een uitkering tot levensonderhoud toestaan ten laste van de andere echtgenoot.De rechtbank kan het verzoek om een uitkering weigeren indien de verweerder bewijst dat verzoeker een *zware fout heeft begaan die de voortzetting van de samenleving onmogelijk heeft gemaakt...”(B.W.).

*Overspel kan zulke zware fout zijn.

“Art.1016bis.Het bewijs van overspel kan worden geleverd door vaststelling bij gerechtsdeurwaarder.Te dien einde richt de echtgenoot zich bij verzoekschrift, door hem of door zijn advokaat ondertekend, tot de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg.Onverminderd hetgeen in artikel 1026 is bepaald vermeldt het verzoekschrift alle nuttige inlichtingen en, op straffe van nietigheid, de plaats of de plaatsen waar de vaststellingen kunnen worden gedaan die wijzen op overspel. Bij het verzoekschrift wordt een uittreksel van de huwelijksakte van de verzoeker gevoegd en eventueel alle stukken tot staving van het verzoek.”(Ger.W.).

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”