hoofddoek

limelight
Topic Starter
Berichten: 220

hoofddoek

#1 , 1 jaar 1 week geleden (06 feb 2019 23:58)

Situatie:
2 zelfstandigen hebben een samenwerkingsovereenkomst (vrij beroep). Persoon A stelt ruimtes ter beschikking aan persoon B en persoon B werkt in het kader van de zaak van persoon A. Persoon B vertegenwoordigt ook persoon A buiten de zaak.
Persoon B draagt plots een hoofddoek. Persoon A ziet dit als een religieus statement, en wil dit niet binnen de professionele context van de zaak. Persoon A wil de overeenkomst dan ook verbreken mits het respecteren van de overeengekomen modaliteiten.
Kan persoon B hier juridisch iets tegen inbrengen als kan bewezen worden dat de overeenkomst hierdoor werd stopgezet? Het gaat voor alle duidelijkheid NIET om een werkgever-werknemer relatie. Het gaat om een samenwerkingsovereenkomst tussen 2 zelfstandigen. Er is echter niets opgenomen in het contract omtrent religie en of politieke overtuigingen/ symbolen. Er is wel in het contract voorzien dat het ten alle tijde kan stopgezet worden mits nakomen van de modaliteiten.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
WizardGandalf
Berichten: 323
Juridisch actief: Ja

#2 , 1 jaar 1 week geleden (08 feb 2019 09:17)

Er is wel in het contract voorzien dat het ten alle tijde kan stopgezet worden mits nakomen van de modaliteiten.
Dan zie ik niet in waarom één van beide partijen hier geen beroep zou op kunnen doen. Als het contract stopgezet volgens de modaliteiten van het contract, is er geen enkel probleem. Het feit dat persoon B plots een hoofddoek draagt, "beschermt" haar niet tegen het stopzetten van dit contract. Persoon B zou discriminatie kunnen proberen inroepen, maar ik denk niet dat dit lang overeind zou blijven. In tegendeel, als persoon A het contract niet zou MOGEN stopzetten, enkel omdat B een hoofddoek draagt, zou dit net positieve discriminatie zijn.
注意してください フォーラムの情報は信頼できません
------ Wizard Gandalf ------
注意してください フォーラムの情報は信頼できません

denlowie
Berichten: 14963
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 1 week geleden (08 feb 2019 11:19)

Overeenkomsten tussen zelfstandigen zijn veel soepeler om te ontbinden dan met werknemers .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Andere”