annulering openbare verkoop

lambert jozef
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

annulering openbare verkoop

#1 , 5 maand 2 dagen geleden (14 jan 2019 15:40)

Kan je als verkoper in een opgestarte procedure openbare verkoop (geen gedwongen verkoop) de procedure stopzetten en zo ja, welke zijn de kosten die ik aan de notaris moet betalen? Moet de notaris deze kosten aantonen of is er een forfaitaire vergoeding voorzien zoals bv x % van de latere prijs van onderhandse verkoop?
Dank voor advies.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 17541
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 5 maand 2 dagen geleden (14 jan 2019 17:34)

Indien geen gedwongen of gerechtelijke openbare verkoop, kan men steeds de verkoop laten stopzetten. De notaris rekent dan wel zijn reeds gemaakte kosten aan, zoals daar zijn: opvragen attesten en bewijzen, publiciteitskosten indien deze reeds werden gemaakt e.d., en natuurlijk ook zijn ereloon voor de gepresteerde tijd.

lambert jozef
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 4 maand 4 weken geleden (17 jan 2019 09:17)

Beste Mava, bedankt voor je professioneel antwoord.
Bijkomend: is er niet zoiets als een streekgebonden gebruik waarbij de locale notarissen (in onderlinge consensus) overleg) beslissen de normaal geldende kostenpercentages aan honoraria en effectief gemaakte kosten die een openbare verkoop zou hebben gegeneerd toch aan te rekenen bij een gecancelde openbare vrijwillige verkoop?
Dank.
Lambert Jozef

Reclame

Terug naar “Kopen”