annulering openbare verkoop

Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
lambert jozef
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

annulering openbare verkoop

#1 , 3 dagen 6 uur geleden (14 jan 2019 15:40)

Kan je als verkoper in een opgestarte procedure openbare verkoop (geen gedwongen verkoop) de procedure stopzetten en zo ja, welke zijn de kosten die ik aan de notaris moet betalen? Moet de notaris deze kosten aantonen of is er een forfaitaire vergoeding voorzien zoals bv x % van de latere prijs van onderhandse verkoop?
Dank voor advies.

mava105
Berichten: 16428
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 3 dagen 4 uur geleden (14 jan 2019 17:34)

Indien geen gedwongen of gerechtelijke openbare verkoop, kan men steeds de verkoop laten stopzetten. De notaris rekent dan wel zijn reeds gemaakte kosten aan, zoals daar zijn: opvragen attesten en bewijzen, publiciteitskosten indien deze reeds werden gemaakt e.d., en natuurlijk ook zijn ereloon voor de gepresteerde tijd.

lambert jozef
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 12 uur 51 minuten geleden (17 jan 2019 09:17)

Beste Mava, bedankt voor je professioneel antwoord.
Bijkomend: is er niet zoiets als een streekgebonden gebruik waarbij de locale notarissen (in onderlinge consensus) overleg) beslissen de normaal geldende kostenpercentages aan honoraria en effectief gemaakte kosten die een openbare verkoop zou hebben gegeneerd toch aan te rekenen bij een gecancelde openbare vrijwillige verkoop?
Dank.
Lambert Jozef

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”