driften rond punt Roeselare

svandamme
Topic Starter
Berichten: 103

Re: driften rond punt Roeselare

#16 , 4 dagen 20 uur geleden (13 jan 2019 20:55)

ja ok, en wat is dan de aanklacht

er wordt niemand anders gehinderd
niemand in gevaar gebracht er was niemand in zijn nabijheid.

racen is het ook niet want hij rijdt alleen.
Gebrek aan voertuig controle ook niet

snelheid meting hebben ze niet

Dus dat zijn wielen doorslippen, het is niet expliciet verboden in de wetgeving. als het sneeuwt zouden ze heel veel mensen kunnen opschrijven daarvoor.

Toegegeven, het is duidelijk wat hij doet, maar welke wetgeving verbiedt dat...

bosprocureur
Berichten: 3215

#17 , 4 dagen 19 uur geleden (13 jan 2019 21:38)

ja ok, en wat is dan de aanklacht
wat dacht je van onverantwoord rijgedrag ? Is hier al eens genoemd.

Issued
Berichten: 417

#18 , 4 dagen 18 uur geleden (13 jan 2019 22:51)

wegcode
Artikel 50. Snelheidswedstrijden, sportwedstrijden
Behoudens speciale toelating van de wettelijk gemachtigde overheid zijn verboden op de openbare weg, alle snelheids- en sportwedstrijden, inzonderheid snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsritten of -wedstrijden.
Moet geen wedstrijd zijn. Een behendigheidsrit is genoeg voor een vierde graad overtreding. Deze valt daar duidelijk onder.

Reclame

berenod
Berichten: 806

#19 , 4 dagen 9 uur geleden (14 jan 2019 07:31)

Gebrek aan voertuigcontrole .

Hij heeft zijn drift misschien onder controle, dat kan je zelfs niet met zekerheid zeggen.

Een wagen die gewoon een rondpunt rondrijdt kan stoppen, versnellen, vertragen, links uitwijken, rechts uitwijken. Dat is je voertuig onder controle hebben.

Wanneer je wagen "drift" heb je die controle niet, je kan je "drift" niet ineens twee meter verder naar links of verder naar de buitenkant van het rondpunt verderzetten. Je kan niet vertragen want dan stopt je drift (meestal met een nogal bruuske beweging), je kan niet versnellen want dan ga je uitspinnen. Om je drift continu voort te zetten moet je alle krachten op de wagen netjes in balans houden, is er eentje niet in balans dan verlies je de controle.

Een mooie gecontroleerde drift is niet de definitie van "je wagen onder controle" hebben die de wetgever voor ogen had hé.

Je hebt wel degelijk een vorm van controle, maar een die véél beperkter is dan wanneer je wagen op een normale manier rijdt.

berenod
Berichten: 806

#20 , 4 dagen 9 uur geleden (14 jan 2019 07:45)

En blijft nog onaangepast rijgedrag.
Wielen doorslippen is niet per se verboden, en toch kan men je een boete geven (en is reeds vele malen gebeurd) wanneer men agressief met slippende wielen vertrekt aan bijvoorbeeld een rood licht.

Kijk, het is gewoonweg door het feit dat dit voorval viraal gegaan is op het internet dat ze die persoon hard zullen aanpakken.
Zijn tegenslag, hij had die man die stond te filmen maar moeten wijsmaken dat zijn filmpje voor privé gebruik enkel moest zijn.

Justitie heeft dus, zoals hierboven aangegeven, meer dan voldoende redenen én bewijsmateriaal om hem binnen het kader van de wetgeving te straffen.

En ze zullen dit hoogstwaarschijnlijk ook doen gewoonweg om aan hetzelfde publiek dat het filmpje gezien heeft (en kan appreciëren) duidelijk te maken dat zulke fratsen niet op de openbare weg thuishoren maar op het circuit.

Brute pech voor die man, had hij op heterdaad betrapt geweest, en beleefd geweest tegen de politie dan had hij er hoogstwaarschijnlijk vanaf gekomen met een stevige bolwassing, of misschien het dreigement dat er een PV op komst is, een PV dat dan hoogstwaarschijnlijk nooit zal komen!

Het hele punt van boetes en straffen is het ontraden van chauffeurs om iets verkeerd/gevaarlijk/niet toegelaten te doen, en (meestal) niet om ons geld uit onze zakken te kloppen.
En die man heeft heel publiekelijk iets verkeerd gedaan, en men zal hem nu daarvoor heel publiekelijk straffen.

En tussen haakjes, ik rij zelf met een sportieve RWD wagen, en kan er zelf imense fun in hebben om de achterkant eens een beetje uit te laten breken (op privé terrein), ik ben ook niet heiliger dan de paus, deze hele discussie heeft niets te maken met moraalridderij, maar met even duidelijk te maken dat die persoon wel degelijk in overtreding is, en wel degelijk op basis van een filmpje veroordeeld kan worden!

Terug naar “Wegcode & Verkeersovertredingen”