Ongeïnteresseerde huisbaas

nespat
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Ongeïnteresseerde huisbaas

#1 , 5 maand 1 week geleden (11 jan 2019 01:49)

Vijf jaar geleden huurde ik met mijn ex een appartement, we betaalde 3 maanden borg terwijl het al herleid was naar 2 maar allee.... Huurwaarborg heeft hij op zijn persoonlijke rekening laten storten. Ondertussen is er vorige winter een probleem met de verwarming, werkte dus helemaal NIET, en ik was net getransplanteerd, ziek worden geen optie dan. 100den keren proberen bellen, zowel privé als zijn zaak, of hij nam niet op of hij was er niet. Vorig jaar gaan mijn partner en ik uit elkaar, hij laat zich opnemen, ik logeer bij vrienden wegens nog steeds geen verwarming en geef onze opzeg. Aangetekende brief komt tot 6 maal terug... Na lang proberen krijg ik huisbaas aan de lijn en hij zegt gewoon: ahja ik ga dat nooit halen in de post. Ik zeg ik dan., ik heb opzeg gegeven vanaf 1 mei drie maanden, dus tot 31 juli. Mijn ex was zijn gerief al gaan laten buitenhalen en einde juni, begin juli wil ik mijn wasmachine, ijskast, kleren Ed gaan halen. Onze voordeur van het appartement stond open, alle muren waren bezet, de deuren overal weggehaald en al mijn gerief weg.... Had toevallig met mijn advocaat afgesproken dus die zag al dat ik helemaal in shock was en dat dit niet juist was.... Ik ga naar de politie om klacht neer te leggen. Ik GA near andere advocaat (mijn normale advocaat ging niet wegens belangenverstrengeling) maar die trekt het wel heel lang.... Nog steeds geen borg terug gezien, mijn meubelen, een grote 30l bak vol medicijnen (op reserve) die massaal veel geld kosten, nog niets.... Heb die centjes ook nodig, heb al die medicijnen moeten terugkopen, mijn medische dossiers zijn ook verdwenen... Aangezien advocaat blijkbaar niet veel onderneemt, wat kan ik zelf doen???

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 17573
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 5 maand 1 week geleden (11 jan 2019 09:58)

Was er een ingaande plaatsbeschrijving? Had je de sleutels al afgegeven? Waren de meters van de nutsvoorzieningen al overgedragen?
Indien nee, dan heeft hij geen vergelijkingspunten om u huurschade aan te rekenen en moet de HWB dus vrijgegeven worden, en pleegde daarenboven nog eens huisvredebeuk, door met zijn eigen sleutel binnen te komen, terwijl de huurovereenkomst nog liep.
Je kan met de nodige bewijzen zelf naar de VR trekken. Heb je geen advocaat voor nodig.

nespat
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 5 maand 1 week geleden (11 jan 2019 18:40)

Geen plaatsbeschrijving gebeurt, ik had de sleutels nog, ik had de laatste maand huur betaald, die Moet hij mijn Ook terugbetalen denk ik.... He eind Juli contact proberen op te nemen met hem Voor overdracht meters, geen antwoord dus heb ik het zelf met De nutsvoorzieningen geregeld

Reclame

Didymus
Berichten: 1779

#4 , 5 maand 1 week geleden (11 jan 2019 18:50)

Heeft de politie een proces verbaal opgemaakt? Zo ja, heeft u vervolgens een verklaring benadeelde persoon neergelegd op de griffie van het parket? Daarnaast kan u een vriendelijke brief schrijven aan de procureur des Konings met de vraag hoever ze staan met hun onderzoek.

Moet u, zeker op korte termijn, niet al te veel van verwachten, maar het zijn wel dingen die u zelf kan doen.
"sowieso" schrijf je zo.

Terug naar “Huren”