Aannemer onbereikbaar

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 103

Aannemer onbereikbaar

#1 , 08 jan 2019 15:38

Al enkele maanden proberen we onze aannemer die o.a. ons terras heeft aangelegd te bereiken, maar hij neemt niet op, reageert niet op smsjes etc. Het terras is buiten 1 tegel (waar een afvoerdeksel in moet komen) aangelegd en betaald. Daarnaast zijn nog een paar kleine werkjes die moeten gebeuren en heeft hij nog een hoop materiaal bij ons in de tuin laten staan dat vreselijk in de weg ligt. Hoe gaan we hier best mee om? Kunnen wij bv eisen dat hij de rest van de werken uitvoert binnen een redelijke termijn (1 maand bv)? Of kunnen wij zeggen dat we niet langer willen wachten op hem en de rest van werken door een ander willen laten uitvoeren én dat hij binnen een redelijke termijn (2 weken bv) zijn materiaal komt ophalen zonder hiervoor een kost aan te rekenen? Wat indien hij hier ook niet op reageert?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
mava105
Berichten: 19558
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 08 jan 2019 17:38

Heb je hem al aangetekend in gebreke gesteld? Geef hem dan nog 2 à 3 weken om de boel te komen afwerken. Is alles al betaald? Laat hem ook weten dat je een bedrag zal aanrekenen per dag dat zijn materiaal nog bij u staat, een soort huur van de staanplaats . Terek dat af van zijn nog te factureren bedrag . Stel ook dat je zal overwegen naar de vrederechter te stappen om de afwerking van de werken te eisen. En dat dat dan weer bijkomende kosten voor hem zullen betekenen . Je hoeft daarvoor geen advocaat te nemen. je kan dat gemakkelijk zelf.

Reclame

Terug naar “Aanneming”