Vechtscheiding - jeugdrechtbank

TanteVoogdij
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Vechtscheiding - jeugdrechtbank

#1 , 5 maand 2 weken geleden (05 jan 2019 18:35)

Ik schrijf hier als bezorgde tante over de vechtscheiding van mijn zus en ex-partner. Vanaf januari gaat er een nieuwe verblijfsregeling (uitspraak door familierechtbank) in waarbij de kinderen 50% bij papa en 50% bij de mama zijn.

Aangezien de ouders geen akkoord kunnen vinden over niets (gaande van hobby's tot school), is er al voorgesteld om de kinderen te laten horen in de jeugdrechtbank.
Mijn bezorgdheid is dat er dan een kans is dat de kinderen (9 en 12 jaar) dan uit huis geplaatst zullen worden. Zelfs de advocaten van de ouders hebben hiervoor gewaarschuwd, maar blijkbaar is dat onvoldoende om de ouders wakker te schudden over de trauma's die ze hun eigen kinderen nu al aandoen (en nog gaan aandoen in de toekomst).

Nu is mijn vraag: is er iets dat ik als tante van deze kinderen kan ondernemen, moest het tot een uithuisplaatsing komen. Is er dan 1 of andere manier dat ik kan zorgen dat ik de kinderen kan opvangen en dat ze niet in het systeem van instellingen en pleegzorg belanden? Heb ik recht van spreken in een jeugdrechtbank of is er een andere manier waarop ik deze kleine schatten nog kan proberen te beschermen?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
J.vdv
Berichten: 1
Juridisch actief: Ja

#2 , 5 maand 1 week geleden (11 jan 2019 17:16)

Beste,
Het is de ouders toegestaan om u te vragen om een tijdje voor hun kind te zorgen, maar ze lijken mij niet in staat om dit te doen. Daarom heb ik het volgende artikel gevonden dat je waarschijnlijk wel op weg zal helpen.

https://www.pleegzorgvlaanderen.be/ik-b ... pleeggezin

Mvg,
J.vdv

gisela
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 5 maand 1 week geleden (16 jan 2019 19:47)

Beste,
Men gaat niet zo vlug over tot uithuisplaatsing.
Hebben de ouders al geprobeerd om akkoorden te bereiken bij een bemiddelaar in familiezaken ?

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”