Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Patricia34
Topic Starter
Berichten: 7

brief schrijven naar de rechter

#1 , 9 jaar 8 maand geleden (25 apr 2008 09:27)

nadat een zaak werd behandelt voor het Arbeidshof ivm een RVA kwestie en voordat de uitspraak er is gedaan een maand later, mag men daartussen een brief schrijven aan de rechter die hierover uitspraak gaat doen, kan en of mag hij rekening houden met de inhoud van deze brief ?
mvg
Patricia
Laatst gewijzigd door Patricia34 op 27 apr 2008 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.


Sedlex
Berichten: 83

#2 , 9 jaar 8 maand geleden (25 apr 2008 13:06)

als de debatten gesloten zijn, en de rechter de zaak in beraad heeft genomen, mag hij geen rekening meer houden met elementen die na het in beraad nemen van de zaak nog aan hem voorgelegd worden.

De brieven, argumenten, ... moesten tijdens de procedure voorgelegd worden, toen was er de kans en de mogelijkheid voor ...

Artikel 771: onverminderd de toepassing van de artikelen 767 en 772 mogen geen stukken, nota's of conclusies worden neergelegd na het sluiten van de debatten. In voorkomend geval worden zij buiten beraad gehouden.

Kortom, de rechter zal er geen rekening mee houden.


Maar als u en nieuw stuk of feit van overwegend belang zou inbrengen, dat u pas ontdekt na het in beraad nemen, kan u de heropening van de debatten vragen.

Wel is vereist dat u gedurende de procedure bent verschenen (of een advocaat voor u)

artikel 772:

Indien een verschijnende partij gedurende het beraad een nieuw stuk of feit van overwegend belang ontdekt, kan zij, zolang het vonnis niet is uitgesproken, de heropening van de debatten vragen.

Patricia34
Topic Starter
Berichten: 7

#3 , 9 jaar 8 maand geleden (27 apr 2008 10:58)

De brieven, argumenten, ... moesten tijdens de procedure voorgelegd worden, toen was er de kans en de mogelijkheid voor ...

zonder raadsman, verschenen ,ondanks dat vakbond normale wijze had moeten bijstaan , waren zelf niet bekwaam en voorbereid door ziekte enz.
en hebben zodoende niet kunnen zeggen wat te moeten zeggen.
bovendien was een van de bedaagde een mentaal gehandicapte vrouw die meermaals naar de vakbond was gegaan om hulp en een raadsman,
Maar als u en nieuw stuk of feit van overwegend belang zou inbrengen, dat u pas ontdekt na het in beraad nemen, kan u de heropening van de debatten vragen.

er zijn vele feiten en stukken , die meer dan van belang zijn, maar die waren voordien al gekent , maar niet aan de voorzitter !!
artikel 772:
Indien een verschijnende partij gedurende het beraad een nieuw stuk of feit van overwegend belang ontdekt, kan zij, zolang het vonnis niet is uitgesproken, de heropening van de debatten vragen

de vakbond heeft niet meer willen helpen met advocaat ondanks dat zij op de hoogte waren van vele nieuwe feiten en stukken,omdat juist deze nieuwe zaken en feiten die zijn ondekt, aangeven dat zij niet onpartijdig zijn opgetreden ..
het is nogal een ingewikkelde kwestie, die deze mensen hun leven hebben vernietigd, het is erg triest
mvg
Patricia

paling
Berichten: 281

#4 , 9 jaar 8 maand geleden (27 apr 2008 17:01)

ga eens naar een zitdag van de orde van advocaten is volledig gratis
gewoonlijk is dit in een justitiehuis en allicht te vinden via google voor in jouw buurt . daar zal je zeker het juiste advies krijgen .
neem een kopie van je inkomen mee misschien heb je recht op een pro-deo en beter gisteren dan morgen want de tijdklok tikt .

en arbeidshof zeg je , is het niet arbeidsrechtbank ?
want vooraleer je op het arbeidshof terecht komt is er al heel veel tijd verstreken waarin je die stukken makkelijk kon inbrengen

Patricia34
Topic Starter
Berichten: 7

#5 , 9 jaar 8 maand geleden (28 apr 2008 16:52)

wordt vervolgt

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”