Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
sabrina1975
Topic Starter
Berichten: 31

Afzien van aankoop binnen de 7 dagen?

#1 , 9 jaar 9 maand geleden (14 apr 2008 13:15)

Gisteren hebben we een kookfornuis besteld,bestelbon getekend en voorschotje betaald.Mede door de vlugge verkoopspraatjes van de verkoper(lagere prijs,beperkt aantal ed) hebben we ons te vlug laten overhalen.Ik zou liever voor een ander model en merk gaan.
Kunnen wij de huidige bestelling annuleren?Hoe?En wat met het voorschot?Krijgen we dat terug,in cash of via aankoopbonnen?
Bedankt!


Beachcomber
Berichten: 572

#2 , 9 jaar 9 maand geleden (14 apr 2008 13:26)

Heeft u het fornuis in de winkel gekocht kan u niet meer onder de aankoop uit. Is de verkoper bij u langsgeweest heeft u 7 dagen de tijd om van de koop af te zien. het voorschot zal integraal in geld worden terugbetaald.

Probeer het in het eerste geval op een akkoordje te geooien met de verkoper, indien u een ander model koopt zal dit in principe geen probleem mogen vormen;

Vlaamie
Berichten: 81

#3 , 9 jaar 9 maand geleden (14 apr 2008 13:31)

Als de verkoopovereenkomst werd afgesloten op afstand of buiten de onderneming van de verkoper (vb: verkoop aan huis, ...), kun je inderdaad afzien van je aankoop binnen de 7 werkdagen (= verzaking) (vanaf de dag na de levering van het product ofwel vanaf de dag na het sluiten van de overeenkomst).
Stuur ook een aangetekende brief naar de verkoper om deze op de hoogte te stellen van je verzaking.
Meer info omtrent verzaking: http://www.eccbelgium.be/NL/infocenter/ ... =10&nID=49
Lees ook eens de algemene verkoopsvoorwaarden na.

sabrina1975
Topic Starter
Berichten: 31

#4 , 9 jaar 9 maand geleden (14 apr 2008 13:55)

De overeenkomst werd gesloten in een winkel(Molecule-Deerlijk) en de bestelbon vermeldt niets van annulatie :(

dieke
Berichten: 1302

#5 , 9 jaar 9 maand geleden (14 apr 2008 16:42)

sabrina1975 schreef:De overeenkomst werd gesloten in een winkel(Molecule-Deerlijk) en de bestelbon vermeldt niets van annulatie :(


Dan zit er dus niets anders op. Of u koopt aan, zoals afgesproken, of u probeert een regeling te treffen met die winkel, eventueel zelfs met betaling van een schadevergoeding. Of zoals beachcomber voorstelt, u stelt aan die winkel voor om uw bestelling gewoon te veranderen. U koopt nog wel bij hen, maar niet hetzelfde model. Dat zou (hopelijk) toch moeten lukken.

Terug naar “Consumenten Koop”