Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Vuul
Topic Starter
Berichten: 3

Openbare verkoop voor schulden zus.

#1 , 5 dagen 8 uur geleden (08 dec 2018 15:32)

Mijn zus en ik wonen nog thuis. Zij heeft schulden en tenzij er volgende week niet word betaald is er een openbare verkoop.
Ik kan dat niet betalen, en mijn Moeder overleeft op een Weduwepensioen.

mijn vraag is, wat kan ik doen om mijn eigendom te beschermen? Alles van mij staat op mijn naam, en heb ik zelf gekocht met mijn geld, en heb facturen op mijn naam.

Voor zover ik weet is er geen beslag gelecht op mijn spullen, maar ik ga er vanuit dat gerechtsdeurwaarders gewoon beslag leggen op de oplaad dag zelf, Ik kan mijn computer niet missen dus een week al mijn eigendom uit het huis halen is moeilijk.

Ik heb ook geen geld voor een revindicatieprocedure in het geval dat er beslag word gelecht op mijn eigendom.

Ik heb geen schulden, wat kan ik doen?

TomVDJ
Berichten: 10512
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 dag 13 uur geleden (12 dec 2018 10:58)

Je zal toch uw spullen uit het huis moeten halen, als je zeker wil zijn dat de deurwaarder ze niet meeneemt. Je hebt enkel je computer nodig, zeg je, dus kan je de rest toch even onderbrengen in bijvoorbeeld een selfstorage? Dit kost niet zo héél veel. Als het natuurlijk ook grote meubelstukken en dergelijke zijn, zal je wel met een verhuiskost zitten.

Als uw PC een laptop is, kan je deze bijvoorbeeld in de koffer van uw wagen leggen als je deze niet gebruikt, zodat deze niet in huis is als de deurwarder verschijnt.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”