Minderjarig kind filmen tijdens hobby.

Mvr1
Topic Starter
Berichten: 46

Minderjarig kind filmen tijdens hobby.

#1 , 7 maand 4 dagen geleden (16 sep 2018 15:20)

Onze dochter werd geadopteerd (via gewone adoptie). Enkel de biologische grootmoeder heeft een (beperkt) omgangsrecht.
Onze dochter vertelde al enkele keren dat ze tijdens haar turnlessen en danslessen door onbekenden gefilmd werd. We relativeerden dit omdat het wel een ouder zou geweest zijn die een van hun kinderen filmden.
Tijdens het omgangsrecht met de grootmoeder kreeg onze dochter echter een fragment te zien waarop ze aan het dansen was in de dansles. De (familieleden?) die filmden waren dus wel degelijk specifiek onze dochter aan het filmen. We voelen ons hier heel ongemakkelijk bij, en onze dochter wil niet meer gaan turnen en dansen omdat ze het gevoel heeft gevolgd te worden.
Is er iets dat we kunnen ondernemen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7488

#2 , 7 maand 4 dagen geleden (16 sep 2018 17:35)

Neem contact op met de directie van de cursus en meld dit. Zeg er ook bij dat je dochter zich hier erg ongemakkelijk bij voelt en dit niet wenst. De directie moet hier de maatregelen toe nemen om de privacy van je dochter te laten respecteren én omdat dit binnen haar lokalen gebeurt.

Issued
Berichten: 532

#3 , 7 maand 4 dagen geleden (17 sep 2018 07:50)

Aangifte doen bij de politie naar aanleiding van belaging is ook mogelijk.

Reclame

Terug naar “Privacy-bescherming”